Uusimmat

One Must Fall: Battlegrounds (pc)

14.02.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Tappelupelejä PC:lle on varsin vähän. Nyt Diversions Entertainment yrittää osoittaa PC:n olevan toimiva alusta tälle genrelle.

One Must Fall: Battlegrounds sijoittuu vuoteen 2117. Siinä vapaapainikehät ovat vaihtuneet suuriin areenoihin ja painijat yli 30 metrisiin teräsjätteihin, eli HAReihin.

Teräsjättejä pelissä on kahdeksan kappaletta, joista jokaisella on omat erikoiskykynsä. Rauta tarvitsee myös kuria. Alussa pilotteja on vain kourallinen mutta voittojen myötä pilottien määrä kasvaa aina viiteenkymmeneen asti. Myös pilottien taidot vaihtelevat.

Pelin puitteet ovat hyvät, mutta yksinpelin toteutus ontuu. Se on tylsää puurtamista tyhmää tekoälyä vastaan. Yksinpeli onkin vain yhden illan juttu.

Jopa 16:n pelaajan tappelut netin välityksellä, joko tiimissä tai kaikki kaikkia vastaan ovat oivaa viihdettä ja adrenaliinipitoista toimintaa. Aivottomalla mättämisellä ei kuitenkaan pärjää. Menestyminen vaatii taktiikkaa. Moninpelimoodien määrä on pieni. Kaksi lähes samanlaista moodia tiimissä tai yksin ovat pian puhki pelatut. Kaiken kaikkiaan moninpeli on silti toimiva.

Yksinpelin lisäksi napinan aihetta löytyy äänistä ja musiikista. Molemmat ovat vaisun munattomia. Grafiikka saa myös osansa. Efektiherkuilla leikitään, mutta ilme on jotenkin karsittu

Battlegroundsin tulevaisuus näyttää valoisalta, sillä Diversions Entertainment julkaisee lähiaikoina modaustyökalut. Tekijät eivät siis ainakaan yritä rajoittaa pelaajien mielikuvitusta.

Kaiken kaikkiaan One Must Fall: Battlegrounds on rohkea ja melko hyvin onnistunut, mikäli katsoo pelkästään sen moninpeliä. Modien myötä tästä voi hyvinkin kehittyä klassikko, mutta yksinpelin takia ei rahojaan kannata tuhlata.