Uusimmat

Painkiller (PC)

05.06.2004 00:00 Mikko Matilainen

Oletko koskaan miettinyt kuoleman jälkeistä aikaa? Jos taivas ja helvetti ovat olemassa, onko sillä välillä mitään? Painkillerin näkemys tästä asiasta on selkeä. Ylä- ja alakerran välillä olevassa tilassa on eräänlainen ei-kenenkään maa, johon itse Lucifer kokoaa nyt joukkojaan. Pelaaja omaksuu Daniel Garnerin roolin, joka kuoltuaan auto-onnettomuudessa on jumittunut tähän tyhjiöön. Sodan lähestymisen myötä yläkerran iso herra on antanut Danielille mahdollisuuden päästä pois tästä limbosta. Tehtäväsi: Tapa Luciferin neljä kenraalia.

Vaikka kyseessä on elämää suurempi tehtävä, ongelmien ratkaisumetodit ovat varsin yksinkertaiset. Painkiller on suoraviivainen räiskintäpeli, jossa ei luoteta yksittäisiin vihollisiin, vaan massoihin. Vihollisia tulee siis niskaan satamäärin jokaisessa kentässä, mutta kaikki liha, kuollutkin sellainen, tottelee kuria.

Alamaailman sotilaiden rankaisemista varten peliin on työstetty viiden aseen arsenaali. Sankarimme ykkösaseena on Painkilleriksi ristitty laite, joka toimii sekä lähitaistelussa, että ampuma-aseena. Muita aseita ovat mm. haulikko ja astetta järeämpi jalkajousi. Jokaisella aseella on lisäksi kakkostulitusmoodi.

Viholliset ja ympäristöt ovat hyvin pelin teemaan sopivia. Osa pahiksista aiheuttaa kylmiä väreitä, ja etenkin valtavat välipomot lyövät luun kurkkuun. Myös useat tapahtumapaikat on erittäin hyvin suunniteltu. Tekoäly ei ole erityisen hyvää, mutta siitä ei koidu suurta harmia, koska Painkillerissä luotetaan määrään.

Painkiller on erittäin hyvä, yhdellä suurella ongelmalla. Peli on kovin yksipuolinen. Tiukka toiminta pitää otteessaan alusta loppuun, mutta silloin tällöin tulee hetkiä, jolloin toivoisi jotain uutta. Tästä huolimatta Painkiller on ”aivot nollille”-räiskintää parhaimmillaan.