Uusimmat

Peter Pan: The Motion Picture Event (GBA)

31.03.2004 00:00 Mikko Karvonen

eDomen arvostelussa Game Boy Advancen Peter Pan: The Motion Picture Event

Ikinuori Peter Pan kiertää juuri Suomen leffateattereita uudessa elokuvassaan. Sen seuraksi on julkaistu Peter Pan: the Motion Picture Eventiksi nimetty GBA-räpellys, joka on tarjoavinaan pelaajille mahdollisuuden kokea valkokankaan tapahtumat interaktiivisessa muodossa.

Käytännössä tämä tarkoittaa hätäisesti kyhättyjä ja lyhyitä toimintarutistuksia, jotka liittyvät etäisesti leffasta tuttuihin kohtauksiin. Koska nimikkosankari osaa vain juosta, hyppiä ja taistella, tarjonta on väistämättä hyvin yksipuolista. Peter Pan juoksee varjonsa perässä, Peter Pan taistelee merirosvoja vastaan, Peter Pan taistelee Kadonneita Poikia vastaan, Peter Pan taistelee kujeilunhajuisia keijuja vastaan…

Kuten arvata saattaa, touhu käy tylsäksi alta aikayksikön. Tilannetta pahentavat entisestään epävarmasti toimivat kontrollit, olematon ohjaustuntuma ja heikko törmäyksentunnistus, joiden vuoksi yksinkertaistenkin kenttien läpäiseminen on vaikeaa. Kaiken huipuksi kehitystiimi on myös turvautunut aina yhtä kammottavaan salasanatallennukseen. Pelin kohderyhmäksi tarkoitetuille lapsille Peter Pan lieneekin lähinnä traumaattinen kokemus.

Paketin onnistuneinta antia ovat suoraan elokuvasta poimitut välikuvat, jotka saattelevat pelaajan osiosta toiseen. Niitä on kuitenkin parasta ihailla leffan virallisilla nettisivuilla, sillä Peter Panin interaktiiviset seikkailut ovat ala-arvoinen tekele jopa lisenssipelien mittapuulla.