Uusimmat

PoPoLoCrois (PSP)

12.07.2006 13:50 Muropaketin toimitus

Sonyn PSP-käsikonsolin pahimpia puutteita on ollut kunnollisten rooliseikkailujen huono valikoima, mutta nyt tilanne alkaa onneksi pikkuhiljaa parantua.

PSP:n roolipelivalikoimaa on nyt saapunut täydentämään länsimaissa aikaisemmin julkaisematon, alun perin PlayStationille julkaistu PoPoLoCrois-seikkailu. On tosin hieman harhaanjohtavaa puhua yhdestä seikkailusta, sillä PSP-versio sisältää samassa paketissa sarjan kaksi ensimmäistä peliä.

PSP:n PoPoLoCrois seuraa samannimisen kuningaskunnan nuoren prinssin Pietron ja tämän ystävien edesottamuksia muutamien, kirjoiksi jaettujen seikkailujen kautta. Tarinoiden juonet eivät häikäise omaperäisyydellään, mutta pelissä, sen hahmoissa ja tunnelmassa on kauttaaltaan mukavan letkeä ja lämminhenkinen tunnelma.

Värikkäiden ja usein laajojen alueiden tutkimista haittaa pelin suurin ongelma, tiheästi viljellyt satunnaistaistelut. Jatkuvasti eteen ponnahtavat pikkuhirviöt ovat kiusallisia, varsinkin kun nopeissa taistelussa aikaa tuhlautuu aivan turhaan latailuun. Helpommilla alueilla taistelun voi kuitenkin automatisoida helpottamaan liikkumista.

Jos runsaat satunnaistaistelut eivät häiritse, PoPoLoCrois on erittäin hyvä hankinta PSP-rooliseikkailua kaipaaville. Suurempia vikoja ei ole, ja noin 30 tunnin pituus on kannettavalle pelille oikein sopiva.

Pisteet: 3

Lyhyesti: Runsaiden satunnaistaisteluiden pilkkoma japanilainen rooliseikkailukimara.

Julkaisu: myynnissä
Järjestelmä: PSP
Pelaajia: 1
Ikäsuositus: S-7
Verkkopeli: ei
Testasi: Tero Lehtiniemi