Uusimmat

Powerpuff Girls: Relish Rampage (GC)

23.04.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Kulttipiirrossarjan Tehotytöt pelastavat maailmaa nyt Gamecubella. Leppoisan Townsvillen kaupungin vaalit ovat vaarassa, ja hyökkääpä vielä ulkoavaruudestakin lauma suolakurkkuja kaupunkilaisten kimppuun. On siis liidettävä vauhdilla paikasta toiseen ja mätkittävä hieman tolkkua avaruushörhöihin.

Ensimmäisenä kiinnittää huomiota grafiikkaan, joka on varsin esikuvansa näköistä ja oloista sekä poikkeuksellisen sulavaa. Tytöt lentävät kaupungin kaduilla hurjaa vauhtia ilman pienintäkään pätkimistä. Musiikki sen sijaan alkaa ärsyttää melkein yhtä nopeasti, kappaleet ovat liian lyhyitä ja itseään toistavia.

Pelissä ei ole minkäänlaista tutorial-tilaa, joten suurin osa kontrolleista jää joko pelaajan löydettäväksi tai ohjekirjasta tavattavaksi. Sinällään tästä ei muodostu valtavaa ongelmaa, että koko pelin voi pelata läpi vain kahta eri hyökkäystä käyttäen. Hienot, erikseen kerättävät combo-hyökkäykset menevät siis hukkaan.

Tehotyttöjen suurin ongelma onkin juuri liiallinen helppous. Suurin osa tehtävistä on todella yksinkertaisia, ja ne voi selvittää ilman että edes tajuaa mitä on tehnyt. Vastaavasti mukaan on yritetty ujuttaa muutama turhankin hankala jakso, mutta keskivertopelaajakin näkee pelin lopun parissa illassa. Jäljelle jää vain minipelien keräily aiemmista kentistä, eikä tehtävien hengettömyys innosta uuteen pelikierrokseen. Sinällään sääli, sillä peli on viehättävän näköinen ja toimii kuten aito piirrossarjan jakso.

Mikko Heinonen