Uusimmat

Project Zero 2 (PS2)

12.05.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Kauhuseikkailu Project Zero on saanut odotetun jatko-osansa. Silent Hill-pelien tapaan Project Zero 2 on erillinen jatkotarina, jossa tällä kertaa tutkitaan kirotun aavekaupungin mysteeriä. Perinteisen kauhuseikkailun erikoisuus on kummitukset manaava erikoiskamera. Jatko-osa laajentaa valokuvausta uusilla apuvälineillä ja lisävoimalinsseillä, jotka lisäävät kummitusvalokuviin erilaisia hyödyllisiä lisätehosteita.

Hieman roolipelityyliin valokuvat palkitaan kokemuspisteillä, joilla voi kasvattaa kameran ominaisuuksien tai eri osien tahoa. Pisteytyssysteemi tekee valokuvauksesta haastavaa ja yllyttää ottamaan riskejä bonusten toivossa. Korkeampia palkkioita saadakseen sankari joutuu yleensä vaarantamaan henkensä ja päästämään aaveet lähelleen.

Project Zeron pulmanratkonta mukailee tuttuja uomia. Ongelmat eivät ole yhtä älyvapaita kuin monissa muissa lajityypin peleissä, mutta sinänsä realistinen avainten keräily ei ole uusi tai kiinnostava juttu. Hahmon ohjailua vaivaa ykkösosasta tuttu kankeus, mikä vaatii tämän tästä uusiin kamerakulmiin sopeutumista.

Tekninen toteutus on laadukasta jälkeä. Aavemaisen synkkä autiokaupunki ja komeat valaistustehosteet luovat erinomaisen äänimaailman kanssa upean tunnelman. Taistelut haamuja vastaan ovat aina piinaavan arvaamattomia koitoksia. Luovasti ideoituja kauhun hetkiä riittää tasaisesti koko seikkailun varrelle.

Ykkösosan tapaan Project Zero 2 on toimiva kauhuseikkailu, joka hyödyntää aihepiirinsä perin pohjin ja tuntuu jokseenkin tuoreelta kokemukselta lajityypissä, joka on pitkään elänyt itseään kopioimalla.

Lue lisää Project Zero 2:sta