Uusimmat

Puzzle & Dragons Z + Puzzle & Dragons Super Mario Edition (3DS)

26.09.2015 14:00 Eric Hartin

puzzledragonzzmario_arv_0kansiTekijä: GungHo Entertainment
Julkaisija: Nintendo
Saatavilla: 3DS
Pelaajia: 1
Pelin kotisivu: Puzzle & Dragons Super Mario Edition
Arvostelija: Eric Hartin

puzzledragonzzmario_arv_03

 

Konamin pääjehu sanoi taannoin, että peliteollisuuden tulevaisuus oli mobiilipeleissä. Mies julistuksissaan unohti, että mobiilipelit ovat olleet nykypäivää jo jonkun aikaa ja yksi suosituimmista mobiilipeleistä on Puzzle & Dragons. Ja syystä: Puzzle & Dragons on erittäin hyvin tehty peli.

3DS-versio sisältää itse asiassa kaksi peliä: Pokemon-tyylistä seikkailuropellusta sisältävän Puzzle & Dragons Z:n sekä lähempänä mobiilipelejä olevan Puzzle & Dragons Super Mario Editionin. Vaikka luulisi Z:n olevan se vaikeampi peli ja Super Mario Editionin olevan pastellinvärinen opetusohjelma Z:hen, homma onkin täysin toisinpäin. Ja toisin kuin mobiiliveljensä, kumpikaan versio ei sisällä mikromaksuja – vaan kaikki on saavutettavissa pelin sisäisesti.

puzzledragonzzmario_arv_01

Puzzle & Dragons Z toimii pitkälti ikään kuin opetusohjelmana sarjan konsepteille. Peli lähtee käyntiin hi-taas-ti eikä opetusohjelmaosuuksia voi oikein skipata, sillä ne ovat kiinteästi osa juonta. Valitettavasti juoni on piirrettytasoa: päähenkilö on ala-asteikäinen nassikka, joka pelastaa maailman pahiksilta, jotka ovat paloitelleet maailman palapelipalojen muotoisiksi pikkupaloiksi. Kun juoni on moista paperinohutta huttua, hämmentää kuinka sitä suorastaan pakotetaan pelaajan kurkusta alas. Sen sijaan Puzzle & Dragons: Super Mario Edition tietää paperinohuutensa ja on parempi siitä hyvästä.

Itse peli on tuttuun tyyliin yhdistelmä Puzzle Questiä sekä Pokemonia. Ensin kootaan joukko hirviöitä, joissa jokaisella on tietyllä elementillä varustettu hyökkäys. Tulilohikäärme tekee siis pääasiassa tulihyökkäyksiä ja on esimerkiksi heikko vastapuolen vesihyökkäyksille. Kun ryhmä on kasassa, pääpeli on pitkälti match 3 -tyylistä puzzleilua, jossa sovitetaan yhteen oman elementin hyökkäyksiä.

puzzledragonzzmario_arv_02

Kaikki hyvin tähän asti, paitsi vaikeustaso ottaa kummassakin pelissä aikamoisen harppauksen eteenpäin noin puolen välin jälkeen. Loiva ylämäki muuttuu seinämäksi, kun pomovastukset lyövät kerrasta koko ryhmän tajun kankaalle ennen kuin oma vuoro edes alkoi. Niinpä vaikka tiimissä olisi muu kunnossa, joutuu pelaaja grindaamaan itsellensä aimo määrät kokemusta ennen kuin seuraavaa kertaa voi edes kuvitella.

Vaikka sisältöä pelissä on teoriassa kahden pelin verran, erityisesti Puzzle & Dragons Z:n tympeä juoni syö intoa lujaa siten, ettei toista peleistä oikein jaksaisi toisen jälkeen. Pelattavaa kuitenkin riittää, jos kestää grindauksen ja homman toistavuuden.