Uusimmat

Railroad Pioneer (pc)

02.04.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Kultamaan valloittajat

JoWood heittää pelaajan keskelle 1800-luvun Amerikkaa. Tavoitteena on rakentaa rautatie rannikolta rannikolle, kymmenen osavaltion halki. Osavaltiot ovat samalla skenaarioita, joissa jokaisessa on omat tarinanomaiset tehtävänsä. Yleensä kuskataan jotain tuotetta sitä tarvitsevaan kaupunkiin ja yhdistetään samalla kaupunki rataverkkoon.

Skenaarioissa suurin osa kartasta on pimennossa, kunnes pioneerit kartoittavat alueen. Matkantekoa turvaa ja helpottaa kymmenkunta ammattimiestä, kartografista asesankariin. Ennen pitkää löytyy kaupunki tai tuotantolaitos, jonne junat alkavat puksuttaa. Tuotantolaitoksia on useita aina lammasfarmeista asetehtaisiin.

Parin osavaltion jälkeen vastaan tulee myös muita kilpailijoita. Rataverkkojen yhdistyessä kilpaillaan kaupukien herruudesta kauppasodalla. Suuremman voiton kerännyt saa kaupungissa hetkellisen monopoliaseman ja näin kilpailija on suistettu pois markkinoilta.Täysin rehellisesti sotaa ei käydä, vaan pelissä on kierojakin keinoja vastustajan menon pysäyttämiseksi, aina rataesteistä junan kaappaamiseen. Pelit ratkeavat kauppasodilla, mutta valitettavasti tekoäly ei tiedä miten kauppasodat soditaan. Se jää turhan helposti pelaajan jalkoihin. Kun ihmisäly pistää koko junakantansa kohdekaupungin kimppuun, tyytyy tietokone muutamaan veturiin.

Railroad Pioneeriä häiritsee pieni keskeneräisyys. Lukuisat pienet bugit ja monet kirjoitusvirheet ärsyttävät. Junien ja vaunujen rakenteluun olisi kaivannut ketjutusmahdollisuutta, sillä nykyisellään se on kömpelöä itseään toistavaa klikkailua.

Railroad Pioneer on viihdyttävä peli lastentaudeista huolimatta. Mikäli junat, preerian valloitus ja tosiaikanaksut kolahtava, kannattaa ostoa jo harkita.