Uusimmat

Red Dead Revolver (PS2, Xbox)

12.07.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Villiin länteen sijoittuvat pelit ovat yllättävänkin harvinaista herkkua. Vahvasti spagettiwesternien tunnelmasta ammentava Red Dead Revolver on kunnianhimoinen yritys ottaa tämän tyylilajin herruus itselleen. Juoni on ehkäpä syystäkin tuttu kymmenistä lännenelokuvista: preerialla asuvan perheen lapsi näkee, kuinka bandiitit teloittavat vanhemmat julmasti.

Hahmon ulkopuolelta kuvattua toimintaa voi luonnehtia sanoilla shoot ’em up. Palkkiometsästäjä saa rahaa jokaisesta osuneesta luodista, ja osumia riittää. Kentät on rakennettu niin, että muutaman kymmenen normaalivastustajan jälkeen kohdataan itse päärosvo, joka halutaan sheriffin toimistolle aina kuolleena.

Grafiikaltaan peli muistuttaa lähinnä piirrettyä, joka lienee tarkoituskin. Tyylitelty värien käyttö yhdessä toimivan äänimaailman kanssa luo onnistuneesti tunnelmaa. Hyvä tehokeino on ruudun ”värähdys” aina ammuttavan vastustajan kuollessa. Koska vastustajia on välillä runsaasti, auttaa tieto silloisen vastustajan kuolemasta selventämään tapahtumien kulkua sekä seuraavan kohteen valintaa.

Parasta pelissä ovat kaksintaistelut. Tälläkin kertaa käytetään hyväksi aikaa hidastavaa toimintoa, joka kulkee nyt nimellä ”Dead Eye”. Kaksintaisteluissa pitää vetää ase kotelosta, tähdätä se ja lukita mahdollisimman tappava laukaus/laukauksia vastustajaan. Ampua voi myös ennen tähtäysajan loppumista. Muutaman harjoituskerran jälkeen homma alkaa sujua oikein. Dead Eye-toiminto on käytössä myös normaalin pelin aikana, tosin rajoitetusti.

Red Dead Revolver on hyvä yritys luoda lännenpeliklassikko. Tyylikäs, helposti pelattava ja tunnelmaltaan ainutlaatuinen peli olisi kaivannut ehkä hitusen enemmän juonta ja vapaampaa kenttäsuunnittelua. Silti tämä on suosittelemisen arvoinen peli kaikille teeman ystäville.