Uusimmat

Rise To Honour (PS2)

31.03.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Toimintaleffoista tuttu Jet Li on monen muun näyttelijän tavoin eksynyt pelimarkkinoille ja tähdittää nyt PS2:lle julkaistua taistelupeliä, Rise To Honouria. Peli pitää minkä lupaa: roppakaupalla mätkintää ja kauniita taistelukoreografioita.

Kit Yun, joka on lainannut kasvonsa Jet Li’ltä, tutkii edesmenneen isänsä kuoleman syytä. Hong Kongin triadin sisällä kuohuu ja Kit päättää ottaa asiasta selvää pestautumalla henkivartijaksi. Triadi tekee kuitenkin piakkoin selvää Kitin pomosta, ja Kit saa vastuulleen salaperäisen kirjeen, joka tulisi viedä Yhdysvaltoihin vanhalle ystävälle. Valitettavasti monet muutkin ovat kiinnostuneita kirjeestä, ja tästä verinen taisteluleikki alkaa.

Rise To Honourissa on otettu askel erikoisempaan mutta innovatiiviseen taistelusysteemiin. Joutavan nappien hakkaamisen sijasta hyödynnetään oikeaa analogista ohjainta, mikä mahdollistaa taistelemisen kaikkiin ilmansuuntiin yhtä aikaa. Pelin edetessä pelaaja joutuu väkisinkin piiritystilanteisiin, jolloin tästä on arvaamatonta apua. Kitillä on myös käytössään adrenaliinipalkki, joka täyttyessään mahdollistaa kaksi kertaa nopeammat ja voimakkaammat liikkeet. Kitin lyöttäytyessä kimppaan kaverin kanssa on mahdollista suorittaa tavallisia liikkeitä tehokkaampia pariliikkeitä, jotka ovat ajoittain erittäin kaunista katseltavaa. Mätkintäsessioiden lisäksi peli tarjoaa jaksottaisia ammuskelu – ja hiiviskelyosioita, jotka tosin on pilattu liialla yksinkertaisuudella.

Rise To Honour on erittäin lyhyt; sen pelaa läpi vajaassa illassa tai kahdessa. Uudelleenpeluuseen kannustetaan siitä ansaittavilla bonuksilla, kuten uusilla vaatekerroilla. Valitettavasti pelin viivasuora lineaarisuus ja yksinkertainen juoni ovat kuin suoraan kliseisimmästä mätkintäleffasta. Niiden vuoksi Rise To Honour vajoaakin keskinkertaisten pelien luokkaan. Toimintaelokuvista ja Jet Li’stä pitävät voivat kuitenkin löytää pelistä pidempääkin huvia.

–Tuomas Oja