Uusimmat

Sacred (pc)

14.04.2004 00:00 Mikko Karvonen

eDomen arvostelussa PC:n Sacred

Jo vuosien ajan lajityyppinsä huipulla nököttänyt Diablo 2 on pitkästä aikaa saanut varteenotettava haastajan. Ascaron Entertainmentin kehittämä Sacred vie pelaajat fantasiamaailmaan, jonka pelastajaksi on tarjolla kuusi erilaista sankarikokelasta. Näistä erikoisimpia ovat vampyyritar ja enkeleistä periytyvä seraphim, mutta myös perinteisemmät vaihtoehdot ovat kokeilemisen arvoisia. Hahmot ovat nimittäin mukavan persoonallisia ja oppivat kiitettävän määrän erikoiskykyjä.

Pelillisesti tulokkaan tärkeimpiä vahvuuksia ovat sen vapaamuotoisuus ja monipuolisuus. Hirviöiden lahtaamista ei harrasteta tiukkaan rajatuissa kentissä, vaan pelaajalla on tutkittavanaan kokonainen maailma, josta löytyy yli 200 erilaista sivutehtävää. Pelin esinevalikoima on puolestaan niin runsas, että se aiheuttaa ajoittain jopa valinnan vaikeutta. Osaa varusteista voi myös parannella sepän luona haluamallaan tavalla.

Kokonaisuuden täydentävät kolme erilaista moninpeli-moodia. Testijakson aikana nettipelaamista tosin häiritsivät säännölliset palvelinongelmat, mutta nekin vähenivät päivä päivältä.

Aivan kaikki tulokkaassa ei kuitenkaan ole kohdallaan. Sen käyttöliittymä on kankeahko eikä jäykkiä animaatioita voi parhaalla tahdollakaan kutsua kovin kauniiksi. Lisäksi peli kärsii huonosta reitinhakusysteemistä, jonka vuoksi sankaria on ohjattava kädestä pitäen ja edestakaisin ramppaavat hirviöt ovat hyvin tavallinen näky. Tämä on kiusallista, mutta ei onneksi riitä tuhoamaan pelikokemusta.

Useimpien toimintaroolipelien tapaan loputon hirviöiden lahtaaminen alkaa Sacredissakin tuntua ajan myötä hieman puuduttavalta. Pelistä löytyy kuitenkin niin paljon sisältöä, että tämä tuskin häiritsee lajityypin ystäviä.