Uusimmat

Singstar (PS2)

06.05.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Viime aikoina Sony on tehnyt useita rajoja rikkovia pelejä, jotka eroavat massasta selvästi. Hyvä esimerkki tällaisesta pelistä on EyeToy, jossa pelaaja itse toimii peliohjaimena EyeToy -kameran siirtäessä pelaajan liikkeet ruudulle. Rajoja rikotaan myös Singstarissa, joka muuttaa PlayStation 2:n karaokelaitteeksi.

SingStarin mukana toimitetaan kaksi mikrofonia, jotka kiinnitetään PS2:een helppokäyttöisen liitäntälaitteen avulla. Tämä puolestaan kiinnitetään PS2:n USB-porttiin. EyeToy-kameran omistava voi halutessaan siirtää oman esityksensä normaalisti taustalla rullaavan musiikkivideon tilalle.

Kun alkuvalmistelut on tehty, on itse pelaaminen yksinkertaista. Pelaajan on vain laulettava biisien mukana parhaansa mukaan, ja peli pisteyttää suorituksen mm. laulukorkeuden ja tempon mukaan. Laulun aikana ruudulla vilistävät palkit antavat viitteitä siitä mikä on oikea laulutempo ja -korkeus.

Soundtrackin sisältö on tällaisessa pelissä erittäin tärkeä. Biisejä löytyykin laidasta laitaan, aina Motorheadin Ace of Spadesistä Elviksen Suspicious Mindsiin ja Madonnan Like a Virginiin. 30 kappaletta sisältävä Soundtrack on monipuolinen, mutta silti se jättää hivenen toivomisen varaa. Monipuolisesta valikoimasta löytyy useimman makuun vain pari hyvin iskevää biisiä, eikä niitäkään jaksa loputtomasti jodlata.

Lisäksi suuri osa biiseistä on vain etäisesti tuttuja, ehkäpä juuri kertosäkeen osalta. Muun biisin laulaminen jääkin sitten hyräilyn ja mumblemumblen asteelle. Oikean tempon ja äänikorkeuden säilyttämällä pärjää kuitenkin hyvin. Sanoja laite ei sentään kykene erottelemaan.

Singstar on varmasti omiaan antamaan potkua perheen pienille laulajanaluille, mutta keskivertopelaajaa tämä peli tuskin jaksaa viihdyttää ensi-ihastusta kauempaa.

— Mikko Matilainen