Uusimmat

SOCOM II – U.S. Navy Seals (PS2)

03.03.2004 00:00 Muropaketin toimitus

PlayStation 2:n verkkopelipalvelun johtotähti SOCOM on saanut jatko-osan, jossa sen edeltäjän ongelmat on korjattu, ja pelaaminen on entistäkin nautittavampaa.

Kyseessähän on tiimipohjainen hiiviskelyä ja toimintaa yhdistävä peli, joka on toteutettu realistisella otteella. Pelaaja omaksuu nelihenkisen Seal-erikoisjoukon johtajan roolin ja lähtee ryhmineen tekemään selvää maailmaa uhkaavista terroristisoluista. SOCOM II:n yksinpelikampanja on kahdentoista tehtävän mittainen ja se pyörittää pelaajaa maapallon eri kolkissa. Tehtävät ovat monipuolisia ja tapahtumapaikat hyvin suunniteltuja.

Myös tekoälykkyysosamäärä on noussut reilusti sitten pelisarjan ensimmäisen osan. Nämä seikat tekevät yksinpelistä erittäin antoisan pelikokemuksen. On kuitenkin rasittavaa, että pelin voi tallentaa vain tehtävien välissä. Tämä on todellinen ongelma, koska yhden tehtävän läpäisyyn voi mennä puolikin tuntia.

Moninpelinä SOCOM II on kultaa. Sen tekniikka toimii erinomaisesti, ja
miltei kaikki pelin 22:sta moninpelikartasta on erinomaisesti tasapainotettu. Kaksi uutta pelimuotoakin on mahtunut mukaan. Aivan omaa fiilistä nettipeliin tuo PS2:n headset, jonka avulla voi jutella muiden pelaajien kanssa. Keskustelu tiimitovereiden kanssa antaa hyvät mahdollisuudet saumattomalle tiimityöskentelylle, ja puheen tunnistus
toimii entistä paremmin myös yksinpelissä tekoälyä käskytettäessä. Socom II:n peruspaketin mukana ei headsetiä tule, mutta kaupoista löytyy myös headsetin sisältävä paketti, jonka hinta on vajaat 20€ normaalia peliä kalliimpi.

SOCOM II – U.S. Navy Seals on erinomainen etenkin moninpelinä, mutta nyt myös yksinpeli on laadukas kokonaisuus. Jos omistat PS2:n nettiadapterin on SOCOM II pakko-ostos. Vaikkei nettipeli kiinnostaisikaan, SOCOMin ostoa kannattaa harkita.

— Mikko Matilainen