Uusimmat

Sonic Heroes (GC)

18.02.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Maailman nopein siili palaa ensimmäisessä uudessa pelissään pitkiin aikoihin. Aiemmat GameCubellakin nähdyt Sonic Adventure -pelit olivat käännöksiä edesmenneeltä Dreamcastilta, ja Sonic Mega Collection kierrätti vieläkin vanhempaa tavaraa. Tässä uutuudessa on mukana kaikkiaan 12 Sonicin ystävää ja vihollista, ja pelaaminen tapahtuu kolmen hengen tiimeissä.

Kolminaisuuden ideana on, että joukkueessa on aina kolme erilaista kykyä: yksi on voimakas, toinen nopea ja kolmas osaa lentää. Vaihtamalla johdossa olevaa hahmoa saa sitten kyvyt käyttöönsä, ja voi ohittaa matkalla olevat esteet ja tuhota viholliset. Hetken opettelun jälkeen systeemi ei tunnu enää erityisen hankalalta, vaikka edelleen huomaakin ihmettelevänsä hahmojen selailua vähän väliä. Etenkin kiireessä ne sekoavat helposti toisiinsa.

Normaali kenttä Sonic Heroesissa koostuu älyttömästä kohelluksesta, jota robottilaumat tai erittäin vaikeat tasohyppelypätkät hieman jaksottavat. Kenttäsuunnittelusta ei voi puhua edes samana päivänä vanhojen Sonic-klassikoiden kanssa, niissä kun oli vaihtelua, oivalluksia ja loistava pelitasapaino. Sonic Heroes kierrättää vanhoja ideoita kyllästymiseen asti. Viimeistään uuvuttava kasinokenttä – jollainen on nähty ensimmäisen kerran Sonic 2:ssa vuonna 1992 – herättää siihen tosiasiaan, ettei tämä peli enää kulje kehityksen kärjessä.

On surullista huomata, miten maineikas Sonic Team kohtelee luomaansa loistavaa hahmoa. Valovoimainen Sonic jää yhdentekevien sidekickiensä varjoon, eikä peli pysty kilpailemaan likimainkaan Ratchet & Clanckin tai Super Mario Sunshinen kanssa. Siirtyminen kolmanteen ulottuvuuteen on valitettavasti vienyt tältä siililtä terävimmät piikit.

Mikko Heinonen