Uusimmat

Sonic Riders -ennakko (GC, PS2, Xbox)

06.02.2006 00:00 Erica Christensen

Sonic-siili laajentaa repertuaariaan ajopeliin, vaikka muistissa on edelleen takavuosien surkea Sonic R. Siinähän siili kokeili piikkejään Mario Kartin tyyppisessä ajopelissä, mutta tulosta ei vinut suuremmin hurrata. Sonic Ridersissa hahmot kiitävät leijulaudalla Sonic-peleistä tutun kuvituksen saattelemana muiden pelisarjasta tuttujen hahmojen kanssa. Ensi keväänä julkaistava Sonic Riders on Sonic Teamin omaa käsialaa, ja kuten odottaa sopii, tekijät ovat tuomassa ajopeligenreen uusia kikkoja.

Lautailijat jättävät peräänsä ilmavirtoja, joissa voi peesata kovempaa vauhtia tavoitellen. Pelissä näitä ilmavirtoja kutsutaan turbulenssiksi, ja ne näkyvät baanalla läpinäkyvinä tunneleina. Niissä pysyminen pelin aikaisessa versiossa oli haastavaa. Pelaajilla on myös käytössään varastoitua paineilmaa, jota tarvitaan hyppyjen suorittamiseen. Ilmalentojen aikana voi tehdä yksinkertaisia voltteja ja piruetteja, jotka tuovat ilmatankkiin lisää ilmaa. Järin erikoisilta temput eivät tuntuneet.

Ohjaustuntuma ei aikaisessa, kahden kentän pituisessa demossa ollut tarpeeksi jämäkkä, mutta vauhtia piisasi. Pelattavissa olleet radat sisälsivät tiukkoja kaarteita ja vaihtoehtoisia reittejä. Tiukoissa kaarteissa pystyi kääntymään tehokkaammin pitämällä ohjaimen olkanappia pohjassa. Jokaiselle hahmolle voi valita laudan muutamasta erilaisesta, ja todennäköisesti valikoimaan avataan pelaamalla uusia ja tehokkaampia lautoja. Ominaisuudet eroavat esimerkiksi nopeudessa ja kääntymistehokkuudessa.

Sonic Riders julkaistaan kevään aikana PlayStation 2:lle, Xboxille ja GameCubelle.

Tekijä: Sonic Team
Julkaisija: Sega
Testattu: GameCube
Tulossa: PlayStation 2, Xbox ja GameCube
Pelin kotisivu: sega.com/gamesite/sonicriders