Uusimmat

Sonic the Hedgehog 4 Episode 1 (PS3, Wii, Xbox 360)

02.11.2010 18:11 Petteri Kaakinen

Tekijä: Dimps
Julkaisija: Sega
Testattu: PlayStation 3
Saatavilla: iPhone, PlayStation 3, Wii, Xbox 360
Pelaajia: 1
Pelin kotisivu: http://www.sonicthehedgehog4.com
Petteri Kaakinen

 

Harva tasohyppelypeli kykeni kilpailemaan parisenkymmentä vuotta sitten Marion kanssa.  Sonic the Hedgehog oli yksi näistä pelisarjoista. Sittemmin Sonicin nimi on häpäisty toinen toistaan huonommilla tuotoksilla.

Nyt Sega yrittää palata takaisin juurille Sonic 4:n muodossa. Vaikka kaikki onkin pintapuolisesti kunnossa, peli ei tavoita vanhaa magiaa aivan täydellisesti.

Vanhan siilin kankeus

Dr. Eggman on jälleen palannut ja Sonicin on aika pelastaa päivä, pitkästä aikaa ilman kavereita tai ihmissusi-Sonicin kaltaisia turhanpäiväisiä ja huonosti toteutettuja lisäyksiä. Sonic juoksee, hyppii ja pyörii läpi kenttien kuin ennen vanhaan. Liikearsenaaliin on tosin lisätty uudemmista Soniceista tuttu vihollisiin lukittautuva syöksyhyökkäys.

Perusteet ovat kunnossa hyvän retro-pläjäyksen tarjoamiseen. Mikä siis menee Sonic 4:ssä pieleen? Syyttävää sormea voi osoittaa pariin seikkaan. Kenttäsuunnittelu on parhaimmillaan klassista Sonicia, mutta huonoimmillaan voi vain ihmetellä, että mitä pelinkehittäjät ovat oikein ajatelleet.

Keskinkertaista kenttäsuunnittelua sietäisi ehkä paremmin, jos kontrollit olisivat paremmat. Sonic 4:n fysiikat ovat kuitenkin hieman pielessä. Etenkin liikkeelle lähtö tuntuu ärsyttävän kankealta ja hypyt liian ilmavilta. Tätä ei huomaa niin hyvin silloin kun eteneminen onnistuu sutjakkaasti, mutta kun kankeus tulee pelinautinnon tielle turhautuu pelaaja sitäkin enemmän. Ja näin käy harmittavan usein.

Retro-Sonicien tasolla Sonic 4 tarjoaa ihan hyvän määrän sisältöä. Siinä on neljä aluetta, joissa jokaisessa on kolme kenttää pomotaisteluineen, sekä tietenkin niiden läpäisemisen jälkeen avautuva Dr. Eggmanin päämaja. Näiden lisäksi tarpeeksi rinkuloita keräämällä saa kenttien lopussa mahdollisuuden päästä pelaamaan erikoiskenttiä, joiden lopussa odottaa yksi seitsemästä Chaos Emeraldista.

Vaikka sisältöä on tässä mielessä normaali määrä retro-Sonic peliksi, on pelin hinta huomattavasti suolaisempi kuin mitä monista pidemmistä ja paremmista ladattavista peleistä pyydetään. 15 euron hinnasta saisi viilata pois muutaman euron, etenkin kun kyseessä on vain ensimmäinen episodi.

Täytyy myöntää, ettei Sonic yltänyt mielestäni edes hyvinä päivinään aivan Marioiden tasolle, vaikka tarjosikin sille hyvän kilpailijan. Sonic 4 ei valitettavasti yllä puutteidensa takia edes vanhojen pelien tasolle, puhumattakaan siitä että se olisi millään tavalla parempi kuin yli 15 vuotta sitten julkaistut edeltäjänsä.

Sonic 4 näyttää ja kuulostaa vanhalta kunnon Sonicilta, vaikka jättää edelleenkin toivomisen varaa melkein jokaisella osa-alueellaan. Mutta jos pystyt elämään uudistettujen hyppelyfysiikoiden kanssa, Sonic 4 tarjoaa nostalgianhöyryisen kokemuksen, joka on huomattavasti parempi kuin Sonicin viimevuotiset pohjanoteeraukset.

Sonic the Hedgehog 4 Episode 1 on julkaistu kunkin julkaisualustansa latauspalveluissa, kuten Xbox Live Arcadessa (1200 MS-pistettä), WiiWaressa (1500 Wii-pistettä) PlayStation Networkin verkkokaupassa.

Toim. huom: hyvät, isot pelikuvat uudistetussa kuvagalleriassa.

 

Lue myös

Blade Kitten (PC, PS3, Xbox 360)

Dead Space: Ignition (PS3, Xbox 360)

Deathspank: Thongs of Virtue (PS3, Xbox 360)

Fallout: New Vegas (PC, PlayStation 3, Xbox 360)

Last Window: The Secret of Cape West (DS)

Legend of Guardians: The Owls of Ga’Hoole (PS3, Wii, Xbox 360)

Raving Rabbids Travel in Time -ennakko (Wii)