Uusimmat

Street Fighter Alpha 3 MAX (PSP)

03.05.2006 00:00 Muropaketin toimitus

Capcom on julkaissut niin monta Street Fighteria ja sen variaatiota, että olen jo ajat sitten mennyt sekaisin laskuissa. Sarjan pelejä on varmasti ehditty julkaista jo satoja, jos kaikki versiot lasketaan. Tässä piileekin kaikin puolin erinomaisesti PSP:lle tuodun Street Fighter Alpha 3 MAXin ongelma – se on vain kerta kaikkiaan nähty. Monta kertaa.

Rakastan Street Fighter -sarjaa, ja mielestäni Street Fighter Alpha 3 on sarjan kevyesti parhaita osia. Mutta samalla se on pohjimmiltaan samaa mättöä kuin legendan aloittanut Street Fighter 2: The World Warrior. Näin ollen kyllästyminen alkaa olla lähellä.

Latausajat ovat lyhyet ja audiovisuaalinen toteutus on nannaa. Grafiikka on värikylläistä, vibranttia ja kaikin puolin upeata. Taustat ovat täynnä elämää ja pieniä yksityiskohtia. Hahmojen animaatio ja erikoisefektit ovat ensiluokkaisia. Tässä mielessä PSP-versio on lähestulkoon täydellinen. Peli tarjoaa myös mahdollisuuden valita laajakuvatilan, jolloin grafiikka on hieman venytettyä, mutta silti hyvän näköistä ja näin kuvasuhde on uskollinen kolikkopeliversioille. Musiikki koostuu melkeinpä sarjan parhaista biiseistä.

Pelitiloja hamaan tulevaisuuteen asti

Pelitiloja on pilvin pimein aina arcadeotteluista kaksi vastaan kaksi -tiimimatseihin ja pomotaisteluihin. Lupauksia herättää World Tour -pelitila, jossa kehitetään valitun hahmon kykyjä. Matseissa on myös erilaisia muuttujia, kuten aikarajoitus tai alhainen energiataso, mutta homma jää vain pintaraapaisuksi. Tästä olisi voitu tehdä jotakin paljon parempaa. Erikoisempaa Alpha 3:ssa ovat sen tarjoamat kolme erilaista ISMiä eli tapaa käyttää varastoitavia erikoishyökkäyksiä.

Myös internet-verkkopelaaminen olisi ollut todella nastaa, mutta nyt on tyytyminen ad hoc -matseihin. Kyseessä on varmasti paras käsikonsoleille julkaistu tappelupeli, mutta samalla se ei tarjoa mitään sellaista, mitä ei aikaisemmin ole jo nähty.

Thomas Puha

Tekijä: Capcom
Julkaisija: Capcom
Testattu: PSP
Saatavilla: PSP
Pelaajia: 2 langattomassa lähiverkossa
Pelin kotisivu: Street Fighter Alpha 3 MAX