Uusimmat

Sword of Mana (GBA)

30.03.2004 00:00 Mikko Karvonen

eDomen arvostelussa Game Boy Advancen Sword of Mana

Sword of Manan pääosassa on kaksi nuorta sankarikokelasta, jotka yrittävät estää jumalatar Manan voimien joutumisen pahuuden käsiin. Hahmovalinnalla on merkitystä myös juonenkulun kannalla. Molemmat sankarit käyvät lävitse saman tarinan, mutta kokevat monet sen vaiheista eri tavalla. Erot ovat riittävän suuria, jotta kummankin seikkailun pelaaminen erikseen tuntuu jokseenkin mielekkäältä.

Pelillisesti tulokas on melko tyypillinen toimintaroolipeli. Sen reaaliaikaiset konfliktit on mallinnettu hyvin yksinkertaisesti, mutta erilaisten vahinkotyyppien määrä syventää systeemiä mukavasti. Kullakin vihollisella on omat heikkoutensa, joiden löytäminen ja hyödyntäminen on oleellinen osa peli-iloa. Tähän liittyy myös erilaisiin henkiin perustuva magiasysteemi, jossa pelaaja voi tilanteen mukaan turvautua joko hyökkäysloitsuihin tai hahmoa tukeviin taikoihin.

Valitettavasti peli on muuten hyvin keskinkertainen kokonaisuus. Sen taistelupainotteiset kentät tarjoavat vain harvoin mitään mielenkiintoista. Mahdollisuus varusteiden parantelemiseen puolestaan nousee esille turhan harvoin ja sen merkitys on hahmon kykyihin verrattuna vähäinen. Lisäksi sankarin mukana satunnaisesti vaeltavat kumppanit ovat raivostuttavan typeriä. Ne osoittavat oma-aloitteisuutta vain harvoin ja jäävät jatkuvasti jumiin erilaisten esteiden taakse. Onneksi ruudusta toiseen siirtyminen siirtää kaverit automaattisesti sankarin luokse.

Kokonaisuutena Sword of Mana onkin lupaavasta alkuasetelmastaan huolimatta lievä pettymys. Hyvien ideoiden ja kiintoisan tarinan alla piilee melko keskinkertainen toimintaroolipeli.

Muropaketin uusimmat