Uusimmat

Tales of Eternia (PSP)

11.07.2006 13:20 Tero Lehtiniemi

Sonyn PSP-käsikonsolin pieni mutta jatkuvasti karttuva roolipelivalikoima koostuu lähes kauttaaltaan vanhojen PlayStation-klassikoiden uudelleenlämmittelyistä. Tämä ei kuitenkaan ole välttämättä huono asia, sillä käännetyt pelit ovat pääosin sekä laadukkaita että jääneet aiemmin jenkki- tai jopa pelkästään japanilaisten pelaajien iloksi. Nyt vuorossa on aiemmin eurooppalaisilta sivuun jäänyt Tales of Destiny II -niminen peli, jota kuitenkin jostain ihmeen syystä markkinoidaan PSP:llä Tales of Eternia -nimellä.

Tales of Eternia kertoo tarinan syrjäisessä maalaiskylässä asuvista Reidistä ja Farahista, jotka lähimetsään oudolla aluksella pudonneen tytön löytämisen jälkeen lähtevät uhkarohkealle, maailmojen rajoja rikkovalle matkalle. Toissavuonna GameCubelle julkaistun, sarjan myöhemmän osan Tales of Symphonian ideat ovat todella pitkälle tästä pelistä eteenpäin jalostettuja, joten Symphoniansa läpi tahkonneet löytävät varmasti yllättäviä yhtäläisyyksiä.

Pohjimmiltaan Tales of Eternia on hyvin perinteinen konsoliroolipeli laajoine maailmankarttoineen, piilotettuine aarteineen, kylineen ja luolastoineen. Erikoisuutena on Tales-sarjan peleille ominainen reaaliaikainen taistelu, joka tosin PSP-versioinnissa menettää suurimman potkunsa: PlayStation-versiossa taistelut pystyi hoitamaan moninpelinä.

Muiden PSP:n klassikkoroolipelijulkaisujen tapaan Tales of Eterniakin on erittäin mainio valinta matkaseuraksi. Tales of Symphoniaa pelanneille pelin meininki voi tosin yhtäläisyyksien vuoksi tuntua häiritsevältä samantyylisten pelillisten ja tarinallisten elementtien käytön vuoksi. Jos tämän ei anna häiritä, tarjoaa Tales of Eternia tiukkaa japaniropetusta reilusti yli 40 tunnin edestä.

Tekijä: Namco
Julkaisija: Ubisoft
Testattu: PSP
Saatavilla: PSP
Pelaajia: 1
Pelin kotisivu: http://talesofeterniagame.uk.ubi.com/