Uusimmat

Tetris DS (DS)

04.07.2006 14:03 Harro Grönberg

On vaikea kirjoittaa pelistä, josta on sanottu jo kaikki mahdollinen. Asian tekee entistä hankalammaksi se, ettei Nintendon DS-käsikonsolin Tetris tarjoaa mitään kovin uutta tai merkittävää – peli on edelleen hyvä, mutta kuollutta hevosta voi ruoskia vain tasan niin pitkälle.

Tetris DS:n mieleenpainuvin ominaisuus on alkuperäisen Tetriksen ja sen eri muotojen naittaminen Nintendon peleihin. Tämä tarkoittaa käytännössä yläruudulla vilistävää Mario Bros. –pelikuvaa, kuvateemoja sekä yhtiön pelisarjojen tunnusmusiikkia.

Se on ihan kivaa, mutta täysin turhanpäiväistä. Palikoiden putoillessa on turha kohdentaa katsettaan muualle kuin alaruutuun. Musiikki kyllä svengaa.

Tetris DS sisältää useita pelimuotoja. Näistä ylivoimaisesti paras on alkuperäinen Tetris. Peli on syystä ylittämätön klassikko, johon jäi taas pitkästä aikaa koukkuun. Sitä ei voi pelata kosketuskynällä, mutta eipä väliä.

Alkuperäiseen Tetrikseen verrattuna mukana on yksi peliin edes jollain tavalla vaikuttava muutos. Se on putoavan tetriminos-palikan lukittaminen myöhäisempää käyttöä varten. Ominaisuus kuulostaa hyvältä, mutta sitä tulee käytettyä harvoin.

DS-konsolin kosketusnäyttöä käytetään Touch-pelitilassa. Siinä palikoita käskytetään kynällä näpäyttämällä. Verrattuna Pokémon Link -peliin Tetris DS:n kosketuskynäpelaaminen tuntuu väkinäiseltä, eikä moodia tule juuri kulutettua.

Tetris DS on kuluttajaystävällinen siinä mielessä, että WiFi-verkon avulla sitä voi pelata yhden kasetin voimin kymmenenkin pelaajaa. Se on hyvä ominaisuus – jos ei muuten, ainakin ostopäätöstä tukemaan.

Tetris DS:n kohdalla voi sanoa, että vanhassa vara parempi. Karkki on kivaa ja maistuu hyvältä, mutta siitä ei ole apua Tetriksen modernisoinnissa. DS-käsikonsoliversio ei ole huono – Tetris on loistava peli – mutta uudisversiot ovat turhia. Pisteytys tämän perusteella.

Tekijä: Nintendo

Julkaisija: Nintendo

Testattu: Nintendo DS

Saatavilla: Nintendo DS

Pelaajia: 2-10

Pelin kotisivu: http://www.tetrisds.com/