Uusimmat

This Is Football 2004 (PS2)

17.03.2004 00:00 Muropaketin toimitus

This Is Football 2004 on Sonyn maineikkaan jalkapallopelisarjan uusin painos. Sen kulmakivenä on vahva lisenssi, jonka myötä peliin on saatu reilut 800 joukkuetta ja yli 17 000 pelaajaa. Valittavana on niin sarja- kuin maajoukkueitakin ja iloisena yllätyksenä mukana on myös kotoinen veikkausliiga.

Maailman tunnetuimmat futispelaajat on mallinnettu erittäin tarkasti. Ulkonäön lisäksi reilut 300 pelaajaa on saanut niitä ominaisuuksia, joilla he oikeastikin loistavat.

Näytösottelun, turnauksen ja yksittäisen kauden lisäksi pelimoodien valikoimasta löytyy mielenkiintoinen uramoodi ja haasteosuus, jossa pyritään keräämään pisteitä hyvillä suorituksilla.
Uramoodissa luotsataan pikkujoukkuetta kohti suuria stadioneita. Alussa pelataan koulun kentillä parille katsojalle, mutta menestyksen myötä avautuvat korkeammat sarjatasot. Joukkueen iskukykyä on pidettävä yllä mm. pelaajavaihtojen avulla.

Tekoäly tarjoaa hyvän vastuksen, ja jokainen pelaaja löytänee itselleen sopivimman vaikeustason. Helpoimmillaan peli sopii kenelle tahansa, mutta vaikeustason ollessa huipussaan ohjaimen päähän tarvitaan todellinen taituri. Kotifutaajan taidot korostuvat entistäkin enemmän, sillä nyt laukaisutarkkuus riippuu paljolti pelaajan sorminäppäryydestä.

Moninpelikin on mukana aiempaa laajempana. Futista voi pelata maksimissaan kahdeksan pelaajaa ja haastemoodissa tehtyjä tuloksia voi vertailla muiden pelaajien saavutuksiin verkossa.

TIF2004:n suurin kompastuskivi on kontrollien tahmaisuus. Syöttöjen lähteminen ihan väärään paikkaan ja myöhässä tulevat komennot ovat todellinen ongelma. Ei peli silti tähän kaadu, vaan muut osa-alueet paikkaavat miinuksia.

— Mikko Matilainen