Uusimmat

TOCA Race Driver 2 (Xbox)

24.04.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Codemastersin Colin McRae -sarja on hallinnut virtuaalisia ralliteitä jo pitkään, mutta asvaltilla Codemasters ei ole samanlaisessa monopoliasemassa. Tähän voi kuitenkin tulla muutos, sillä TOCA Race Driver 2 kiihdyttää autopelien huipulle. Arvostelussa on pelin Xbox-versio, mutta peli julkaistaan myös PC:lle.

TOCA Race Driver 2 jatkaa ykkösosan viitoittamaa tietä. Pelissä on kattava uramoodi, johon on ympätty kymmenittäin välidemoja. Aloittelevasta hurjapäästä kertova tarina on tehty hienosti ja antaa Race Driver 2:lle persoonallisuutta. Uran aikana kisataan useissa autoluokissa ja ajokki vaihtuu muutaman kisan välein, joten kyllästymään ei pääse. Kisojen tahkoamisessa menee kymmenestä kahteenkymmeneen tuntia. Uramoodin lisäksi voi ajaa yksittäisiä kisoja ja pikkumestaruuksia, mikä takaa, ettei pelattava lopu kesken.

Arcademainen ajotuntuma on helppo omaksua ja eri autot käyttäytyvät aivan eri tavalla. Esimerkiksi rekoilla joutuu ajamaan paljon varovaisemmin kuin kärkkäillä Mustangeilla. Autoja on aina Formula Fordeista rallimenopeleihin ja myös ratoja on huima määrä. Ajonautinto vaihtelee luokasta ja radasta toiseen, mutta suurimmaksi osaksi pelaaminen on hauskaa.

Tekoälyn seuraaminen on mielenkiintoista. Se nimittäin antaa hyvän vastuksen ja tekee virheitä jopa ilman pelaajan avustusta. Tietokoneautojen kylkiin ei kannata posauttaa täysillä, siitä pitää vauriomallinnus huolen. Vauriot vaikuttavat ajamiseenkin, mutta pienet kolhut eivät vielä pakota käymään varikolla. Auton voi myös tunaroida tuusan nuusaksi, jolloin kisa päättyy siihen.

Yksinpelin lisäksi Race Driver 2:ssa on jaetun ruudun kaksinpeli ja täysi Xbox Live -tuki. Ennen virallista julkaisua vastustajia ei netissä kuitenkaan ollut. Teoriassa 12 pelaajaa voi kisata vastakkain missä tahansa autoluokassa, joten vaihtelua pitäisi riittä.

TOCA Race Driver 2 on erinomainen autopeli, joka ei kalpene edes Project Gotham Racing 2:lle, ja on makuasia kummasta pitää enemmän. Codemasters on joka tapauksessa onnistunut asvaltinvalloituksessaan.

Joel Kinnunen