Uusimmat

Tom Clancy’s Ghost Recon: Jungle Storm (N-Gage)

07.10.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Vaikka Ghost Recon: Jungle Storm onkin käännös pc:n ja konsoleiden 3d-toimintapelistä, se on tehty uskollisesti ja toimivasti pelimuoto säilyttäen. Pelissä ohjataan USA:n armeijan erikoisyksikön Aaveiden ryhmää, joka yrittää kukistaa kolumbialaisen huumekartellin toimet Kuubassa ja Kolumbiassa. Ryhmän toimenkuvaan kuuluu niin pelastus-, tiedustelu- kuin tuhoamistehtäviäkin.

Käännös alkuperäisestä versiosta on mitoitettu äärimmäisen hyvin N-Gagelle. Mitään alkuperäisen pelin elementeistä ei ole hukattu. Tosin pelaaja ohjaa kahdeksan sotilaan sijasta vain neljää. Pelaaja voi vapaasti hyppiä yhden sotilaan ohjauksesta toiseen ja komentaa kolmea muuta äijää suojaan tai liikkumaan tiettyyn pisteeseen yhden napin painalluksella.

Pelaaminen vaatii kaikkia laitteen nappeja ja on aluksi kankeaa. Ohjauksen sisäistettyään luonnistuu sotiminen kuitenkin jopa yllättävän helposti. Uskomattominta on pelin audiovisuaalinen toteutus. On vaikea uskoa, kuinka paljon Gameloft on saanut puristettua irti N-Gagesta. Grafiikka on alustan huomioon ottaen erinomaista, eikä kapea ruutukaan haittaa pelaamista, sillä Ghost Reconit eivät ole refleksiräiskintää vaan taktista toimintaa. Kentät ovat laajoja ja yksityiskohtaisia, animaatio loistavaa ja räjähdykset kauniita ruudunpäivityksen pysyessä hyväksyttävänä. Kentissä on jopa erikoistehosteita, kuten sumua ja sadetta.

Äänipuoli on yhtä loistavaa työtä. Alkuperäisversiosta tuttu musiikki, sotilaiden puheet, aseiden eri äänet ja jopa kenttien taustaäänet toimivat loistavasti. Kun toimivaan ulkoasuun, ohjaukseen ja pelattavuuteen yhdistetään monipuoliset yksinpeliominaisuudet ja kahdeksan pelaajan voimin lähiverkossa pelattavat moninpelimuodot, on pelaajien käsissä kiistatta N-Gagen toistaiseksi paras peli.

Miika Huttunen