Uusimmat

Tulipahan pelattua OddBallers on hauska polttopallopeli, mutta peliseura kiven alla

12.03.2023 13:48 Ilari Hauhia

OddBallers tarjoaa simppelin hauskaa polttopalloa. Peli kärsii kuitenkin pahasta pelaajapulasta, vaikka julkaisusta on kulunut vasta vähän aikaa.


Wo Long: Fallen DynastyJulkaisupäivä: 26.1.2023
Studio: Game Swing
Julkaisija: Ubisoft
Saatavilla: Nintendo Switch (testattu), PlayStation 4 & 5, PC, Xbox One & Xbox Series X/S
Pelaajia: 1 (moninpeli usealla laitteella)
Ikäraja: K7
Peliä pelattu arviota varten: noin kaksi tuntia


OddBallers tarjoaa pohjimmiltaan polttopalloa, mutta sopivan kaoottisella lisämausteella. Pallojen lisäksi muita pelaajia voi yrittää saada ulos ringistä myös muilla aseilla, kuten pommeilla, tenniskanuunoilla tai vaikka lyömällä muita pelaajia kanoilla tai kaloilla.

Tavallisinta polttopalloa tarjoaa battle royale -henkinen last man standing -pelimuoto, jossa viimeinen kehässä voittaa koko erän. Sen ohella OddBallers yhdistelee polttopalloa myös moniin huomattavasti erikoisempiin lisätehtäviin, kuten lampaiden keritsemiseen, kalastamiseen ja jalkapalloon.

Osaa pelimuodoista pelataan yksin, osaa tiimeissä. Ne pelaajat, jotka tippuvat pelistä, eivät joudu istumaan tumput suorina, vaan pelaajat voivat häiritä jäljellä olevia pelaajia erilaisin tavoin.

OddBallersin tarjoama polttopallo ja sen vaatimat erittäin yksinkertaiset kontrollit on helppo oppia, joten pelaaminen onnistuu hyvin myös lapsilta tai sellaisilta pelaajilta, jotka eivät ole harrastaneet pelaamista ennestään. Moninpeli onnistuu sekä lokaalissa verkossa (4vs4) tai verkon välityksellä (6vs6). Peli kuitenkin kärsii Nintendo Switchillä paikoittain kehnosta suorituskyvystä.

OddBallersin suurin ongelma on alustojen välisestä moninpelistä huolimatta paha pelaajakato. Testauksen yhteydessä moninpelin alkamista saattoi joutua odottamaan useita minuutteja, ja välillä pelaajia ei löytynyt pitkälläkään odottelulla lainkaan. OddBallersia voi pelata myös bottien kanssa, mutta läheskään yhtä hauskasta kokemuksesta ei ole tällöin kyse. Yksinpeliä tai kampanjaa OddBallersissa ei ole.

OddBallers tarjoaa hahmoille laajoja kustomointimahdollisuuksia sekä pelin sisäisen battle passin. Pelissä ei ole ainakaan toistaiseksi lainkaan mikromaksuja, mutta jostain syystä pelissä on silti kahta eri tyyppistä pelivaluuttaa. Lienee todennäköistä, että OddBallersista kaavailtiin alun perin ilmaispelattavaa mikromaksuin tuettua moninpeliä, mutta suunnitelma muuttui maksulliseksi pelikopioksi.

Harmillista kyllä, OddBallersin tapauksessa ilmaispelattava malli olisi todennäköisesti ollut parempi vaihtoehto. OddBallers on juuri sellainen peli, jota voisi pelata viikonloppuisin kaveriporukalla muutaman erän verran. Nyt kun yksi pelikopio maksaa 20 euroa, ei pelillä yksinkertaisesti tunnu riittävän pelaajia.

ODDBALLERS

Arvosana: 2,5/5

”OddBallers on simppelin hauska polttopallopeli, joka kärsii pahasta pelaajapulasta jo nyt”

Ilari Hauhia

”Olen ollut mukana Muropaketin toiminnassa vuodesta 2016 saakka ja osallistun nykyään peli-, tietotekniikka- ja mobiiliaihealueiden uutisointiin sekä peli- ja laitetesteihin. Pelien osalta rakastan erityisesti kilpailullisia moninpelejä, mutta niiden ohella pelaan laajasti kaikkien genrejen edustajia. Tietotekniikan ja mobiililaitteiden osalta erityisesti uusia innovaatioita esittelevät laitteet ovat omaan mieleeni.”

Muropaketin uusimmat