Uusimmat

Twisted Metal: Black Online (PS2)

24.08.2003 00:00 Muropaketin toimitus

Twisted Metal -sarjan viides jatko-osa Black julkaistiin Playstation kakkoselle pari vuotta sitten. Kyseessä oli synkkääkin synkempi ajopeli, jossa suoraan helvetin esikartanoista kaivetuilla kuskeilla kaahaillaan hampaisiin aseistetuissa ajoneuvoissa. Nyt samaan aikaan PS2:n verkkosovittimen kanssa saapui kauppoihin pelin online-versio ja samaa iloitteluahan tämä on edelleen.

Twisted Metal -sarjan pelit eivät juhli realismilla, vaan ottavat rehellisen arcade-lähestymistavan aiheeseensa. 15 eri ajoneuvoa pyörii areenoilla sylkien luoteja, räjähteitä, ohjuksia ja muuta tappavaa. Jokaisella ajoneuvolla on myös omat erikoisaseensa, joita ovat mm. katosta tuleva minigun ja liekinheitin. Myös aina yhtä hilpeän Sweet Toothin jätskiauto muuttuu pyörillä kulkevaksi, ohjuksia sylkeväksi robotiksi. Ajoneuvoista löytyy niin raskaampaa rekkaa kuin ihan moottoripyörääkin, mutta luonnollisesti ensiksi mainittu kestää paljon osumaa, mutta on kömpelö. Moottoripyörä on taas vikkelä, mutta sillä ei kannata sukeltaa toiminnan ytimeen.

Kun padit loppuvat ja pelti alkaa ruttaantua, saa apua kentille sirotelluista power-upeista. Niistä saa lähinnä healthia ja lisää aseita. Monet kuoltuaan keräävätkin kentältä itsensä täyteen tulivoimaa ja suojaa, ennen kuin ryhtyvät tositoimiin. Pelin 20 eri areenaa tarjoavat kohtuullisen verran vaihtelua, mutta päivänvaloa on turha toivoa. Jokainen taistelupaikka on yhtä synkkä, tumma ja lohduton paikka, jonka ainoita valonlähteitä ovat hajanaiset valaisimet, aseiden suuliekit, tuli ja ilmassa viheltävät ohjukset. Yksityiskohtia on paljon ja areenoista tietyt paikat, kuten puut, saa matalaksi pienellä ohjausvirheellä.

Twisted Metal: Black Online keskittyy ainoastaan moninpeliin maksimissaan kahdeksan pelaajan kesken ja pelimoodeja löytyy neljä: deathmatch, last man standing, collector ja manhunt. Kaksi ensimmäistä ovat varmasti kaikille tuttuja ja tuskin tarvitsevat suurempia esittelyjä. Collectorissa sitten kerätään kilpaa artifakteja ja manhuntissa pistetään yksi pelaaja ahtaalle. Ihmisjahdissa nimittäin yksi pelaaja toimii saaliina muiden jahdatessa tätä. Neljä pelimoodia on kuitenkin sisällöllisesti kohtuullisen vähän, kun muistaa, ettei mitään yksinpeliä ole tarjolla. Lisäksi harvaa tuntui verkossa kiinnostavan mikään muu kuin deathmatch.

Pelissä ei ole teknisen toteutuksen puitteissa mitään napistavaa. Grafiikka, äänimaailma, pelattavuus, nettikoodi ja kontrollit jättävät vähän toivomiseen varaa. Pelin heikkous on kuitenkin sisällön puute ja ainoastaan neljä pelimoodia on oikeasti aika vähän. Pelaajia on muutenkin verkossa kohtuullisen vähän. Vajaan 40 euron hinnalla Twisted Metal -fanit saavat kuitenkin rahalle varmasti vastinetta ja eikä kukaan muukaan verkkosovittimen omistaja rahojaan kaivoon heitä. Näinpä online-pelaajan pitääkin tutkia sisintään ja miettiä, jääkö peli lyhyen ajan sisällä hyllyyn pölyttymään vai riittääkö siitä hupia 40 euron edestä.

Kari Koivistoinen