Uusimmat

Two Worlds (360)

30.06.2009 13:55 Simon Elo

Two Worlds on osuva nimi puolalaisen Reality Pumpin pelille. Ei sen sisällön vuoksi, vaan siksi että tekijät yrittävät epätoivoisesti matkia Bethesdan menestystarinaa The Elder Scrolls IV: Oblivionia. Pelit ovat nimittäin kuin eri maailmoista.

Toinen on sukunsa menestynyt jatko-opiskelija, toinen musta lammas, joka jätti opintonsa ensimmäisen haasteen tullessa vastaan.

Alkujaan Two Worlds ilmestyi PC:lle jo pari vuotta sitten ja Xbox 360 -versiokin saapui jo aikaa sitten. Mutta vilkaistaan seikkailuviikon merkeissä miltä konsolikäännös vaikuttaa, hyviä konsoliroolipelejä kun ei ole koskaan liikaa.

Tusinatantere

Two Worldsin tavoite on selvä – kopioida Oblivionia. Siinä epäonnistutaan jokaisella mahdollisella osa-alueella. Rasittavan yksioikoinen tarina, kankea dialogi ja puusta veistetyt hahmot vievät ensimmäiset uskottavuuden rippeet.

Päähenkilö on en-jaksa-muistaa-kuka ja hänen tulee pelastaa tiedät-kyllä-kenet. Ai etkö? En minäkään, mutta sellaista se on kun juonenkuljetus on Two Worldsin tasoa. Pelaajan aivot saattavat sanoa terve ja nukkua tylsien kohtien ohitse. Joka tapauksessa tarkoitus on lahdata geneerisiä hirviöitä, kääpiöitä sun muita ilkeitä otuksia, jotka tulevat metsässä vastaan.

Loputkin uskottavuudesta käy polttamassa tusinassa fantasiatarinassa nähty maailma ja sen naurettavat taistelut, jotka ovat yhtä eeppisiä kuin käyntini vessassa tätä arvostelua kirjoittaessa.

Tärisee, tärisee

Ulkoasu on yksinkertaisesti vanhanaikainen. Tekstuurit ovat alkuperäisen Xboxin ajalta ja kaupungit piirtyvät ruudulle lähestulkoon vasta niiden porteilla. Paikoin piirtoetäisyys on mainio, mutta mitään iloa siitä ei ole, kun se on täysin vailla yksityiskohtia.

Kaikesta huolimatta pelimoottorilla on vaikeuksia pysyä grafiikan perässä. Usein toiminta keskeytyy sekunneiksi ilman mitään selkeää syytä. Valikot on selkeästi suunniteltu hiirtä ja näppäimistöä silmälläpitäen, joten niiden käyttäminen tuntuu siltä kuin yrittäisi ohjata ruohonleikkuria ilman käsiä.

Two Worldsin konsolikäännös on totaalinen katastrofi. Sen mainitseminen Oblivionin yhteydessä saa Bethesdan vielä haastamaan Reality Pumpin oikeuteen herjauksesta. Jos Two Worlds väittää tarjoavansa vapautta, sitä tarjoaa myös Suomi – roskaa ei tarvitse ostaa.

 

Tekijä: Reality Pump
Julkaisija: SouthPeak Interactive
Testattu: Xbox 360
Saatavilla: Xbox 360, PC
Pelaajia: 1
Pelin kotisivu: http://www.2-worlds.com
Simon Elo

 

Lisää aiheesta

Two Worlds (PC)

Kuten kaikissa muissakin roolipeleissä kautta pelihistorian, pelaaja samoaa ympäri sodan ja hirviöiden runtelemaa fantasiamaailmaa, välittömänä tavoitteenaan pelastaa rosvojen panttivangiksi joutunut siskoparka. Tapahtumat kuitenkin paisuvat kuin puolalainen pullataikina ja kohta ollaankin jo keskellä koko valtakunnan juuria ravistelevaa salaliittoa. Kuinkas muuten.

Lue myös

Coraline (DS, PS2, Wii)

Dynasty Warriors: Gundam 2 (PS2, PS3, 360)

Neverwinter Nights 2: Mysteries of Westgate (PC)

Runaway: The Dream of the Turtle (DS)

Trine -ennakko (PC, PS3, 360)

Wallace & Gromit’s Grand Adventures: The Last Resort (PC)

Wheelman (PC, PS3, 360)