Uusimmat

Unreal II: The Awekening (Xbox)

31.03.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Vuosi sitten PC:lle julkaistu Unreal 2: The Awekening oli monen mielestä pettymys. Nyt peli julkaistaan Xboxille, eikä mielipide tule muuttumaan.

Pelaaja astuu taas kerran avaruussotilaan saappaisiin ja lähtee pelastamaan maailmaa. Kaikenlaisia mutanttihämähäkkejä, liskohirviöitä ja palkkasotureita tulee inisemään naaman eteen, mutta ne lakoavat esimerkiksi liekinheittimellä, haulikolla tai perusrynkyllä. Muutama loppupomokin nostaa rumaa päätään, vaikka ne vajoavat maan alle yhtä nopeasti kuin tulivat ylös. Xboxin kaksi vaikeustasoa eivät anna erikoisen kovaa vastusta, ja myös tekoäly tuntuu kärsineen käännöstyössä.

Xbox-versiosta on poistettu muutamia kentänpalasia, mutta pääasiassa juoni ja tehtävät ovat samat kuin PC:llä. Yksinpelikampanja kestää noin kymmenen tuntia ja tarjoaa perustason räiskintää ja joitakin hyviä kohtauksia. Esimerkiksi muutamat puolustustehtävät ovat varsin antoisaa pelattavaa, ja tekoälyn ohjaamien sotilaiden käskyttäminen tuo hauskaa vaihtelua. Muut tehtävät ovat peruskamaa, eli pelaaja etenee planeetalta toiselle sormi liipasimella. Xbox-version parasta antia on kahden pelaajan yhteistyömoodi.

Grafiikkaa on karsittu, eikä Unreal 2 näytä Xboxilla kovin erikoiselta. Lisäksi peli nykii paikoitellen ja latausajat ovat karmeat. Kontrollit ovat hyvät, vaikka aseiden selailu kahdella nappulalla ei ole kovin sujuvaa.

Unreal 2 tukee moninpeliä Xbox Liven kautta, mutta pelaajia ei ennen julkaisua vielä ollut tarpeeksi. Teoriassa 12 pelaajaa voi osallistua tiimipohjaiseen XMP-pelimoodiin, joka on julkaistu ilmaisena laajennuksena myös PC:n Unreal 2:een. Muita pelimoodeja ei ole. Ennakkotietojen mukaan XMP ei pienemmän pelaajamääränsä vuoksi toimi Xboxilla yhtä hyvin kuin PC:llä, mutta kyllä sitä pelaa.

Kokonaisuutena Unreal 2 on keskinkertainen räiskintä niin PC:llä kuin Xboxillakin. Erinomaista yksinpeliräiskintää tai hyvää moninpeliviihdettä etsivän ei kannata rynnätä kauppaan. Kaksinpeliä kaipaaville Unreal 2 sen sijaan on varteenotettava vaihtoehto.

Joel Kinnunen