Uusimmat

Unreal Tournament 2004 (pc)

15.04.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Sinkohippaa ja kimppa kivaa.

Toissa vuonna ilmestynyt Unreal Tournament 2003 sai arvostelijoilta uskomattoman paljon suistutusta. Nyt seuraa jatkoa, ja uuden version nimi on mielikuvituksellisesti Unreal Tournament 2004.

Mukana on pienimuotoinen yksinpeli ja erittäin toimiva moninpeli. Yksinpeli jää melko laihaksi. Pääjuonena on johtaa oma joukkue suurmestariksi turnaussarjassa. Täysin typerän tekoälyn takia tämä on helpommin sanottu kuin tehty. Adrenaliinitasoa nostattavat tunteenpurkaukset tulevat tutuiksi, eikä välttämättä positiivisessa mielessä.

Onneksi moninpelissä on nähty huomattavasti enemmän vaivaa. Unreal Tournament 2004:n uutuus on Onslaught-pelimuoto, jossa pelaajat valtaavat vastustajan Power nodeja. Nämä toimivat valtauksen jälkeen tukikohtina. Toinen uutuus on onslaught-pelimuodossa käytettävät ajoneuvot. Pelaaja päästetään tankkien, autojen ja lentävien härveleiden ohjaimiin. Onslaught-pelimuodon samankaltaisuus Battlefieldin Conquer-pelimuodon kanssa on silmiinpistävä. Tämä on varmasti sinkohipasta kiinnostuneiden mieleen, sillä kyseessä on varsin toimiva moninpelimuoto.

Grafiikka on edelleen näyttävää, tosin edellisestä osasta ei ole pahemmin menty eteenpäin. Karttasuunnittelu on erittäin pirteää. Eri teemoja on keksitty lisää ja vanhoja kehitetty edelleen. Äänimaailma on melko häjyn kuuloista; luut rutisevat, veri roiskuu ja singot sanovat pum.

Unreal Tournament 2004 on hyvä moninpeli, mutta klassikoksi asti siitä ei ole. Kuluvana vuonna on jo ilmestynyt kovempiakin räiskintäpelejä ja lisää on tulossa. Huolimatta hyvästä moninpelistä, panokset eivät riitä aivan huipulle asti.