Uusimmat

Vietcong: Fist Alpha (PC)

25.02.2004 00:00 Mikko Matilainen

Räiskintäpeli Vietcong on saanut lisälevyn. 30:n euron hintainen Fist Alphaksi nimetty laajennus kertoo Vietnamin sodan alkuajoista eli alkuperäisen pelin tapahtumia edeltäneestä ajasta. Pelissä keskitytään
nimenomaan toimintaan ja juoni on jätetty torsoksi. Toisaalta, eihän sodassa juuri muuta tavoitetta ole, kuin tehdä vihollisen elämä mahdollisimman vaikeaksi.

Vietcong: Fist Alphan sisältö on varsin suppea. Seitsemän laajaa
yksinpelitehtävää, kahdeksan moninpelikarttaa ja muutama uusi ase on aika vähän, kun otetaan huomioon, että pelimoottoriakaan ei ole viilattu juuri yhtään. Onneksi yksinpelin tehtävät on suunniteltu hyvin ja niissä on oikeanlainen sotimisen fiilis. Moninpelikartatkin ovat laajoja, joten laatu korvaa määrän.

Pelimekaniikkaan ei ole koskettu. Pelaaja kuuluu taas muutaman sotilaan ryhmään, jonka muita jäseniä ohjaa heikko tekoäly. Reittivalintojen tekeminen ja ampuminen on näillä kavereilla kaukana laadukkaasta.
Ainoastaan tiimiin kuuluvasta lääkintämiehestä on todellista hyötyä.

Vietcongin sissien tekoäly onkin sitten pari askelta parempaa. Vastapuolen soldaatit osaavat hakeutua suojiin ja pirun tarkkojakin ne ovat. Ongelmia tuottavat myös sissien hyvät maastoasut, joiden ansiosta viholliset sulautuvat maastoon. Jo yksikin konekiväärillä varustettu sotilas voi helposti tappaa pelaajan.

Lisälevy kärsii samoista teknisistä ongelmista kuin alkuperäinen peli.
Vaikka grafiikka ei sankkoja viidakoita lukuun ottamatta ole erityisen
kaunista, peli vaatii järkyttävän määrän konetehoja. Fist Alphan myötä
alkuperäisen Vietcongin ongelmat olisi voitu korjata jolloin pelin taso olisi noussut. Tällaisenaan tämä lisälevy jää kuitenkin sisällöltään köyhäksi ja viimeistelemättömän oloiseksi.

Muropaketin uusimmat