Uusimmat

WarioWare: Smooth Moves (Wii)

05.04.2007 12:58 Jukka O. Kauppinen

WarioWaret ovat äimistyttäneet tehokkaasti pelaajia ensimmäisestä versiostaan lähtien. Meikäläinenkin muistaa miten tipahtelin perusteellisesti ensimmäistä Game Boy Advancen Wariota kokeillessani.

Tajunnanräjäyttävien minipelien taika on tallessa myös Wii-Wariossa.

Nykyään minipelejä löytyy melkeinpä pelistä kuin pelistä. Moni yrittää etsiä menestystä bilepelirintamalla luomalla kokonaisia minipelikokoelmia. Wii Play ja Wii Sports toimivat tästä hyvinä esimerkkeinä, kuten  myös Rayman Raving Rabbids. Mikään uusi asia minipelit eivät ole, mutta ensimmäinen WarioWare-peli kehitti niistä suoranaisen hallusinaatioita ja sekavuutta aiheuttavan taiteenlajin. Muutaman sekunnin mittaiset sarjatulella toisiaan seuraavat kajahtaneet minipelit olivat elämys, johon herkempi repsahtaa kuin panzerkampfwareni suosilmäkkeeseen.

WarioWarejen minipelibilettely on nyt jatkunut muutaman jatko-osan verran. Edellinen Nintendo DS:lle oli yhä ehtaa tavaraa, mutta menossa oli jo hitunen kierrätyksen makua. Miten käy kun setti siirretään Wiille ja käteen annetaan liikkeentunnistava kapula?

Omg, se liikkuu

Smooth Movesissa Wario hyökkää töllöön joidenkin vanhojen, joidenkin uusien  kaveriensa kera. Pähkähullun meiningin kera.

Luvassa on nopeatempoista reaktio- ja päättelypelaamista, jossa pelaajalla on yleensä vain muutama sekunti aikaa keksiä mitä ruutuun avautuneessa minipelissä täytyy tehdä. Mitä teet kun ruudulla on mummo suu auki, ohjaimen heilautus osoittaa pelaajan ohjaavan tekohampaita, kuvassa lukee ”Insert!” ja sytytyslanka palaa? Heilauta tekarit suuhun? Jep!

Wiin kapulaa hyödynnetään riemukkaasti. Sitä heilutetaan, kallistellaan, vispataan, melkein heitelläänkin. Tekijät ovat keksineet liudan asentoja, joilla pelaajalle vinkataan miten seuraava tehtävä täytyy suorittaa. Elephant-liikkeellä pelaaja käyttää kapulaa kuin kärsänä, jolla voidaan poimia esineitä. Umbrellassa sitä pidetään pystyssä kuin sateenvarjoa. Waiterissa pelaaja leikkii tarjoilijaa, joka pitää kapulaa kädessään tarjottimen tapaan.

Tasapainoilua ohjaimella.

Heilauta ohjainta tervehtiäksesi.

Kallista ja juo.

Yli 200 minipelin ja pelityylien salamannopea vaihtelu pitää mielen virkeänä ja meiningin korkealla. Minipelit on ryhmitelty teemoittain ja myös niissä on kivaa vaihtelua, joskin eri pelaajat kokevat eri peliteemat miellyttävimmiksi tai hauskemmiksi. Jokainen löytää todennäköisesti suosikkinsa.

Liikaa ei kannata kuitenkaan odottaa. Smooth Movesin minipelien kirjo on laaja ja hauska, mutta jossain määrin lyhytikäinen. Moneenko kertaan samat hupailut jaksaa veivata, kun ne on ahkeralla pelaamisella tsekattu kaikki läpi jo yhdessä päivässä?

Kokonaisuus on hauska ja todella rehevällä asenteella tehty. Se on myös erittäin toimiva tapa opetella Wiin ohjaimen käyttöä – tässä sitä todellakin vatkataan joka ikiseen ulottuvuuteen. Minipelikokoelma on kuitenkin aina minipelikokoelma – ei peli jota jaksaisi tahkota viikkokaupalla putkeen. Annostele siis pelaaminen sopivan lyhyisiin pätkiin.

WarioWareja entuudestaan pelanneille meininki on entuudestaan tuttua, mutta uusi ohjain tuo pelaamiseen sananmukaisesti uuden ulottuvuuden. Uusille kokeilijoille tarjolla on äimistyttävä ja hauska pelielämys.

 

Tekijä: Nintendo
Julkaisija: Nintendo
Testattu: Wii
Saatavilla: Wii
Pelaajia: 1-12
Pelin kotisivu: http://www.nintendo-fi.com/index.php?game=1225

Miten?

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat