Uusimmat

Whiplash! (PS2, Xbox)

18.02.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Whiplash on erikoinen ja toiminnantäyteinen tasohyppely. Genron-yritys on erikoistunut kummallisiin eläinkokeisiin. Eräs kokeista menee mynkään, ja Spanx-näätä sekä Redmond-jänis pääsevät vapaiksi, tosin toisiinsa kahlittuina.

Pelissä tavoitteena on paeta rakennuksesta ja vapauttaa samalla muut koe-eläimet sekä tuhota mahdollisimman paljon yrityksen omaisuutta. Spanx käyttää Redmond-parkaa lyömäaseena taistelussaan Genronin työntekijöitä vastaan. Pelin huumori on muutenkin vinoutunutta. Etenkin Redmond viljelee jatkuvasti hauskoja kommenttejaan, mikä alkaa kylläkin ennen pitkää käydä hermoille, ja äänet haluaisi kääntää pois.

Pelialue on massiivinen, joten pelin kesto ei ole lyhyimmästä päästä. Uudelle alueelle pääsee yleensä kun on tuhonnut vaaditut laitteet tai vapauttanut koe-eläimet. Välillä tehtävänkuvaukset ovat kuitenkin sen verran epämääräisiä, että pelaajalta menee sormi suuhun. Lisäksi eri huoneet ovat niin suuria ja monitasoisia, että niihin helposti eksyy.

Ongelmana on myös se, että monet kentät vaativat pikkutarkkaa hyppelyä. Välillä itsestään muuttuva kuvakulmakaan ei helpota liikkumista. Pieni lipsahdus pakottaa pelaajan aloittamaan kentän alusta, ja monia osuuksia joutuu tahkoamaan useita kertoja ennen onnistumista.

Whiplash on kiinnostava ja tuore pelielämys, jota muutamat bugit ja hankalat kentät verottavat. Viat harmittavat, koska pelistä olisi pienellä lisäpanostuksella saanut hyvän pelikokemuksen.