Uusimmat

World Sports Cars (PC)

07.06.2001 01:51 Jukka O. Kauppinen

 

Testaa kuljettajantaitojasi maailman jännittävimmillä kilpa-ajoradoilla maailman nopeimpien autojen ratin takana.

Empire Interactiven kehittämä World Sports Cars on herättänyt jo etukäteen runsaasti mielenkiintoa ja uteliaisuutta autopelien ystävien keskuudessa. Peliä on näet esitelty äärimmäisen realistiseksi urheiluautojen kestävyyssarjaa kuvaavaksi kilpa-ajosimulaatioksi, joka ”käyttää uusimpia peliteknologioita imaisevan ajoelämyksen luomiseksi”.

Ilmestyessään peli tuleekin tarjoamaan ilmeisen rankkaa rata-autoilua. Pelaaja kilpailevat useissa eri kilpasarjoissa ja voivat valita 12:sta erilaisesta autosta, joiden skaala yltää normaaleista muuntelemattomista katuautoista erikoistuneisiin kilpa-autojen prototyyppeihin, 70-luvun klassikoista uusimpiin tuotanto- ja protomalleihin.

Radat on mallinnettu tarkoin viimeistä soramurusta myöten. Tämä on realistisin ajopeli mitä tulet koskaan pelaamaan.

Pelitavat sisältävät muun muassa täyden uramoodin palkintojärjestelmineen eikä perusteellista auton virittelyä ja säätämistä ole luonnollisestikaan jätetty syrjään. Monipuolisilla optioilla pyritään varmistamaan vaativimpienkin virtuaalikuljettajien mielenkiinnon säilyminen pitkään. Radat sijoittuvat eri puolille maailmaa, ja mukana ovat muun muassa Sebring ja Hockenheim.

Pelin fysiikkamallinnuksen mainostetaan olevan erittäin perusteellinen – kaiken mahdollisen kytkimen toiminnasta renkaiden kulumiseen ja aerodynamiikkaan ja pikkutarkkaan jousitukseen pitäisi olla huomioitu. Kisan kuluessa autoon tarttuva lika, öljy ja muut roskat vaikuttavat auton käyttäytymiseen, ja tuulilasin likautuminen heikentää kuljettajan näkyvyyttä.

Ominaisuuksista yksilöidään muun muassa:

·  12 kilpa-autoa.

·  10 autenttisesti mallinnettua rataa.

·  Sääolosuhteet ja päivä/yövalaistukset.

·  Kuusi pelimoodia: yksittäiset kisat, mestaruus, ura, aikakokeet, harjoittelu ja autotalli.

·  Enintään 18 autoa per kisa.

Aivan heti World Sports Carsia ei kuitenkaan kannata odotella, sillä peliä lupaillaan julkaisuun vasta ensi vuoden keväällä.

Odottelua voit liennyttää vaikkapa ottamalla komean WSC-julisteen ja tulostamalla sen seinälle silmää ja mieltä ilahduttamaan. Juliste on PDF-muodossa ja kokoa on hitusen päälle mega. Kopioi juliste tästä.

Linkit

Empire Interactive
Kehittäjien kotisivu
World Sports Cars