Uusimmat

Wrath Unleashed (PS2, Xbox)

15.03.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Kaikki eivät ehkä uskoisi, että shakista saadaan kiinnostavaa. Lucasartsin kehittämä Wrath Unleashed tekee sen kuitenkin helposti. Tosin shakkinappulat muuttuvat lohikäärmeiksi, yksisarvisiksi ja puolijumaliksi jotka taistelevat ulkoavaruudessa sijaitsevilla taistelukentillä. Pelikenttä ei sekään ole aivan perinteisesti ruudutettua mallia. Sekaan heitetään vielä loitsuja sekä kotikenttäetu sille, joka osaa käydä taistelunsa oikealla maaperällä.

Realismi ei ollutkaan niiden sanojen joukossa, joilla tekijät kuvailivat ideaansa johtoportaalle kehittelyvaiheessa. Kentaurien ja isorintaisten jättiläisnaisten maailmassa ei puhuta tuloveroista tai bensan hinnasta.

Wrath Unleashedin perusidea on yhdistää strategia ja toiminta. Taistelukentät ovat hunajakennoja, joilla liikkuminen on syytä pedata tarkkaan. Kentiltä löytyvät eri maaperät antavat etua eri lajeille, jotka perustuvat neljään peruselementtiin: tuleen, veteen, tuuleen ja maahan. Eli jos lajisi on tulen ystävä, et saa etua vedestä. Pitämällä hallussa ja valtaamalla uusia temppeleitä kerätään manaa, jota tarvitaan erilaisten loitsujen käyttöön.

Käytännössä peliä on vaikea haukkua toteutuksen osalta. Strategiaa ja toimintaa yhdistellään niin, että peliin jää hetkessä koukkuun. Taistelut ovat näyttäviä ja nopeita, ja niiden merkitys on joukkojen ja vuorojen vähyydestä johtuen suuri. Tekoäly on haastavaa, ja kaveria (tai kavereita) vastaan pelaaminen on vieläkin jännittävämpää. Taisteluareenat hivelevät silmää.

Oikeastaan ainoa seikka, josta tällaista tuotosta voi moittia, on nettipelaamisen puute. Peli ei tue Liveä millään tavalla, vaikka tämän tyyppinen tappelu on parhaimmillaan ihmistä vastaan. Nyt ihmisvastustajia voi ottaa mukaan enintään kolme saman koneen ääreen. Parempi sekin kuin ei mitään.