Uusimmat

101 klassikkopeliä samassa Atari-konsolissa

16.08.2016 16:00 Jukka O. Kauppinen

Kolme hurraahuutoa ikivanhojen pelien uudelleenjulkaisulle! Hurraa! Hurraa! Atariii! Sillä mitäs se elämä olisi, jos ei silkkaa Ataria!

Ensi joulun lahjapakettisuosikki on selvästi jotain retrosävytteistä, sillä sekä Nintendo että Sega on tuomassa klassikkopelejään takaisin markkinoille retrokonsolien muodossa. Toki comebackeissä on eronsa, sillä Segan pelejä on nähty tv-pelimuodossa monen monet kerrat aiemminkin, vähän silleen ja tolleen toimivien emulaattorilaitteiden muodossa. Nintendon tuleva supersöpö mini-NES on puolestaan ihan Nintendon omaa käsialaa, ja toivottavasti myös päheän makea ja toimiva.

Ja nyt sitten apajille säntää Atari Flashback 7 Game Console. Rautalangasta vääntäen se Atari 2600 -konsolin tv-peliversio, joka on saman laitteen seitsemäs versio, joka sisältää valmiiksi 101 peliä ja kaksi langatonta peliohjainta.

Ja onhan se pelilista pitkä ja komea, joskin saa olla jo melkoinen hurusetä, että nämä puhuttelevat millään tapaa. Toki jos tykkää 1970-luvun pelikonsolitekniikasta ja uskomattoman möhköistä pikseleistä, niin mikäs ettei. Mutta kyllä näiden parissa saa jo melko kovasti toitottaa sumutorvetta, että ”pelattavuus on tärkeämpää kuin grafiikka.”

Eipä silti, maailman ensimmäinen menestyksekäs pelikonsoli ja monia pelejä, jotka mullistivat kauan sitten maailmaa.

Atari Flashback

Atarointia tarjoillaan myös Atari Ultimate Portable Game Player -käsikonsolilla, jonka myötä ataristit voivat sujauttaa taskuunsa 60 Atari 2600 -peliä matkaviihteeksi.

Täysimittaiset pelilistat löydät oheisten linkkien takaa.

Lisätietoja: Atari Flashback 7 Plug and Play Retro Games Console (2 player with 101 Games inc Space Invaders)

Lisätietoja: Atari Flashback Ultimate Portable Retro Gaming Handheld with 60 built-in Atari Games