Uusimmat

1099 uutta konsolipeliä vuonna 2009

04.01.2010 12:50 Jukka O. Kauppinen

Vuonna 2009 Yhdysvalloissa julkaistiin enemmän konsolipelejä kuin koskaan. Yhteensä vuoden aikana pelikauppojen hyllyille ilmestyi 1099 uutta kaupallista peliä. Edelliseen vuoteen nähden kasvu oli tosin liki näkymätön, vain seitsemän peliä enemmän. Kiivaassa pelitulvassa on kuitenkin myös ongelmansa.

EEDAR-tutkimusyhtiön mukaan nykysukupolven konsoleille – eli Wiille, Xbox 360:lle ja PS3:lle – tarjolla olevien pelien määrä kasvoi 55 prosentilla. Pelimäärän kasvun myötä eri peleille on tarjolla yhä vähemmän hyllytilaa, minkä kautta myös pelien aktiivinen elinikä lyhenee lyhenemistään.

EEDARin mukaan noin viitisenkymmentä peliä on tällä hetkellä niin hyvässä asemassa, että niiden jatkuva menestys takaa peleille pysyvän hyllytilan jatkossakin. Tämä on tietysti pois muilta vanhemmilta ja uudemmilta peleiltä.

Samaan aikaan pelejä julkaistaan nopeampaan tahtiin kuin mitä peliala kasvaa. Pelejä siis syydetään kauppoihin enemmän kuin mitä aktiivisinkaan pelaaja ehtii ostaa. Niinpä pelikohtaiset myyntimäärät laskevat jatkuvasti, vaikka pelejä ostettaisiinkin yhteenlasketusti vuosi vuodelta enemmän.

Eniten uusia pelejä on julkaistu Wiille ja DS:lle,  kun taas PS3:n ja Xbox 360:n julkaisujen määrä on pysynyt ennallaan tai jopa laskenut.

Arvioiden mukaan vuonna 2010 julkaistaan kuitenkin vähemmän pelejä kuin aiempina vuosina.

Lähde: Report: 1,099 Games Released In 2009, Up Slightly From 2008

Lue myös

Assassin’s Creed II:n lisäsisällöt tammi- ja helmikuun aikana

Elements of War yhdistää nettiseikkailuja ja naksusotaa

Havok-fysiikkateknologian kehittäjä retrohaastattelussa

Nintendo ja Sony hallitsivat vuoden 2009 pelimyyntiä Japanissa