Uusimmat

2010 huutavin vääryys: Call of Duty: Black Ops

07.01.2011 14:54 Jukka O. Kauppinen

Pyysimme lukijoitamme äänestämään joulun ja uudenvuoden välissä kymmenessä eri äänestyssarjassa muun muassa vuoden 2010 aliarvostetuinta peliä, parasta pelihahmoa, parasta käsikirjoitusta ja yllättävintä peliä. Ja tulokset näyttävät… Tältä.

Tulokset on laskettu lukijoiden antamien äänten yhteenlaskun perusteella. Valintojen höysteeksi on valittu yksi tai useampi lukijoiden perustelu. Lisäksi olemme listanneet joitakin erityisen hyvin perusteltuja ehdokkaita, vaikka ne eivät olisikaan yltäneet äänimäärällisesti listakärkeen.

Sisennetyt kappaleet ovat lainauksia Domen aihetta käsittelevästä jutusta, ranskalaisella viivalla merkityt puolestaan lukijoiden perusteluja äänilleen.

2010 huutavin vääryys:

  1. Call of Duty: Black Ops

 

Call of Duty: Black Ops

Lue juttu: Call of Duty: Black Ops (PC, PS3, Xbox 360)

Black Opsiin on sen ongelmien takia mahdotonta suhtautua täysin varauksettomalla ihailulla, mutta kylmä tosiasia on se että erityisesti moninpelikokemuksena se on monipuolinen, palkitseva ja viimeistään kaikkien teknisten ongelmien korjaannuttua lajityyppinsä paras.

– Hirveä hype ja mitä jäi käteen? Buginen, toimimaton, lineaarinen putkijuoksu jäätävällä scriptauksella ja moninpelissä kiinnostus riitti 2 tunniksi. Liian helppo, aseissa ei mitään eroa käytännössä, kaikissa aseissa edelleen hirveä konsolimaisuus (ei rekyyliä, gunsway, osumapisteytys = kaikki arvot päätä lukuun ottamatta samoja). Dedicated serverit tulivat, mutta ne täytyy hankkia 3. osapuolen kautta… entä jos niitä servuja haluaa useamman? Hieman hinnakasta on… ja modi tuki tavalliselle (ranked) serverille täysi nolla. Vääryys? Peli myy PC:llä(kin) suuria summia, vaikka käännös on buginen ja onneton konsolikäännös, joka ei ole PC:lle optimoitu mitenkään (aseet etc.) ja Activision voi jatkaa pelisarjan lypsämistä, kun kerran vuodessa voi julkaista miljardi myynnillisen pelin.

– Jokainen CoD-sarjan peli on mennyt pahasti alamäkeen UO:n jälkeen. CoD2 oli vielä pelattava, CoD4 meni pakkopullana ja loput on ollut niin hirveitä, että yksin- ja moninpeliä kun on testannun niin pelin on saanut kirota alimpaan hel*ettiin.

– Kyseisellä pelillä ei ole yhtään mitään asiaa pelien huippukaarteihin eikä peli ihan aikuisten oikeasti sisällä mitään uutta tai mullistavaa mitä ei ensimmäinen COD olisi jo tarjoillut, mutta silti arvostelijat ovat kehuneet ja myyntiennätykset lyöty. Saisi olla jo aika tarttua pelialaan tarvittavalla arvokkuudella, jossa itse peli on tärkeämpi arvostelukohde kuin sen aiheuttama markkinointikampanja, muodikkuus ja rahan taonta.

– Miten tuollainen surkea perusräiskintä voi päästä kaikkien aikojen myydyimpien pelien joukkoon?

 

Muita joko runsaasti ääniä saaneita tai hyvin perusteltuja ehdokkaita:

 

Activision

Lue juttu: Activision haluaa rahastaa lisää Call of Dutyjen moninpelillä?

Activisionin toimitusjohtaja Bobby Kotick on aikaisemmin jo esittänyt toiveen siitä, että Call of Duty -tuotemerkki siirtyisin jossain vaiheessa massiivimoninpeliympäristöön.

– Kotick, bobby kotick

– Activisionin rakastettu Bobby Kotick saa ihan liikaa rahaa sikareihinsa ja suklaakonvehteihinsa.

Alan Waken PC-versio

Lue juttu: Alan Wake ei tule PC:lle

Remedy on vahvistanut, että studio työskentelee parhaillaan vain ja ainoastaan Alan Waken Xbox 360 -version parissa. PC-versio ei ole työn alla ja päätös sen tekemisestä on puhtaasti Microsoftin harteilla.

– Sitä ei tullut!

Games People Play

– Piti laajentua tänävuonna mutta menikin huonompaan suuntaan. Pelit olivat hyvin esillä vain EA:n pisteillä, sielläkin vain NHL- ja FIFA-pelejä. Nintendon pisteellä oli jo kaikkea mitä kotoakin löytyy. Karkkibussi tai pantteripallo eivät mielestäni sopineet yhtään tapahtumaan. Tapahtuma muistutti enemmän kauppakeskuksen lapsiparkkia kuin peli tapahtumaa. Sääli koska pidän tapahtumista

Kasettimaksun laajentaminen

Lue juttu: Hyvitysmaksu laajentui ulkoisiin kovalevyihin

Hallitus on päättänyt tänään tekijäoikeuskorvauksia jakavan hyvitysmaksujärjestelmän laajentamisesta ulkoisiin kovalevyihin. Hallituksen asettaman työryhmän selvitysten mukaan ulkoisia kovalevyjä käytetään merkittävässä määrin kopioiden tekemiseen.

– Piiloverotus, laitoin, veroa verolle. Hyvitysmaksun laajentaminen sisältää kaikki ne konseptit mistä yksityinen liikemies joutuisi edesvastuuseen.

Maksulliset lisäsisällöt peleihin

– Ei ole tyhmä joka pyytää…. Mutta meinaa mennä jo överiks koko touhu! Ei se ole oikein jos pelimoottori ja sisältö myydään erikseen samaan hintaan :(

Ubisoftin DRM

Lue juttu: Ubisoft: DRM ei katoa mihinkään 

PC-pelaajien oma kirosanakirja ei paksuudeltaan ole suuren suuri, mutta niistä sanoista yksi kirjoitetaankin sitten todella isolla, usein ja tunteita herättäen. Sehän on tietysti DRM, eli Digital Rights Management.

– Yritä nyt sitten pelata 3G-yhteydellä kun välillä pätkäisee sekunniksi pariksi.