Uusimmat

2010 yllättävin peli: Minecraft

10.01.2011 16:30 Jukka O. Kauppinen

Pyysimme lukijoitamme äänestämään joulun ja uudenvuoden välissä kymmenessä eri äänestyssarjassa muun muassa vuoden 2010 aliarvostetuinta peliä, parasta pelihahmoa, parasta käsikirjoitusta ja yllättävintä peliä. Ja tulokset näyttävät… Tältä.

Tulokset on laskettu lukijoiden antamien äänten yhteenlaskun perusteella. Valintojen höysteeksi on valittu yksi tai useampi lukijoiden perustelu. Lisäksi olemme listanneet joitakin erityisen hyvin perusteltuja ehdokkaita, vaikka ne eivät olisikaan yltäneet äänimäärällisesti listakärkeen.

Sisennetyt kappaleet ovat lainauksia Domen aihetta käsittelevästä jutusta, ranskalaisella viivalla merkityt puolestaan lukijoiden perusteluja äänilleen.

2010 yllättävin peli:

  1. Minecraft
  2. Singularity
  3. Vanquish

 

Minecraft

Lue juttu: Matkalla Minecraftin maailmassa

Tervetuloa uuteen kotiini! Minecraftin ihmeellisestä maailmasta löysin pienen palan paratiisia: saaren, jossa aurinko paistaa, ruoho on vihreää ja iloiset kanat kävelevät kukkuloilla paistattelemassa päivänvalossa. Kun aurinko laskee, edessä on ikävä yllätys.

Pimeys tuo mukanaan yön kauhut: zombit nousevat esiin haudoistaan, luurangot tähtäävät minua jousillaan ja räjähtävät kaktukset tuhoavat kaiken, mitä olen vaivalla rakentanut. Eihän tämä olekaan paratiisi, tämä on maanpäällinen helvetti!

– Videoita katsellessa peli näytti umpitylsältä, mutta oivoi kun pelin meni ostamaan ja kokeilemaan… Irti en ole päässyt vieläkään. -Ari H.

Singularity

Lue juttu: Singularity (PC, PS3,Xbox 360)

Singularity ei ole se peli jonka veisin vihille, mutta annoin sille mielelläni kyytiä viikonlopun – eikä harmittanut yhtään. Olisikin sääli, jos se jää pelitanssien seinäruusuksi.

– Yllättävää pelissä oli se, että… se ei yrittänyt olla mitään yllättävää tai erikoista. Peli tuli vähän puskista ja jäikin valitettavasti hieman varjoon, mutta itse peli oli taattua laatua alusta loppuun asti. Mielenkiintoinen juoni ja vaikutteita on selvästi otettu Bioshock, Half-Life ja Stalker-peleistä mikä ei ole lainkaan huono asia. Missään vaiheessa ei tullut ähky kaikesta turhasta kikkailusta mitä uudet pelit tuppaavat olemaan. Rytmitys myös pelissä oli täydellistä. -Paavo665.

– Kyseinen pelihän tuli täysin nurkan takaa ilman mitään ennakkoilmoitusta ja osoittautui vielä varsin viihdyttäväksi tekeleeksi. Eli kyseessä voisi olla yllättävä tapaus kun pelistä ei ennen julkaisua kuullut sanaakaan ja oli vielä hyvä tapaus. -Ilpo K.

Vanquish

Lue juttu: Vanquish (PS3, Xbox 360)

Vanquish on timantinkova toimintaspektaakkeli, jonka ylitsevuotava kornius on todennäköisesti asia, joka voi jakaa mielipiteitä. Tämän mielessä pitäen uskallan silti suositella sitä jokaiselle hyvän toiminnan ystävälle. Niin, ja mikäli Bayonetta ei ole tuttu, sitä myydään ainakin jossain edullisesti yhteispakattuna Vanquishin kanssa.

– Sellainen adrenaliini-ahhd-räiskintä et ei voinu ku pelata, miinus kakun päälle ääninäyttelystä kylläkin, jota ei edes huumorilla voinut ottaa vastaan -Teemu H.

– En odottanut peliltä juuri mitään mutta peli yllätti positiivisesti olemalla yksi vauhdikkaimmista räiskinnöistä mitä on vähään aikaan tullut pelattua. -Juho T.

 

Muita joko runsaasti ääniä saaneita tai hyvin perusteltuja ehdokkaita:

 

Demon’s Souls

Lue juttu:Demon’s Souls (PS3)

Demon’s Souls on peli, jolla on Maine. Kyllä, isolla M-kirjaimella. Nettipuheiden perusteella tämä jenkkejä ja japanilaisia jo vuoden viihdyttänyt roolipeli on todellinen luunmurskaaja ja armoton paskainen. Peli, joka on niin vaikea, että saatat itsekin päättää päiväsi!

– Aivan loistava RPG. Ylllätti täysin, koska en ollut kuullut siitä mitään ennenkuin se julkaistiin Suomessa. -Jani T.

Red Dead Redemption

Lue juttu:Red Dead Redemption (PS3, Xbox 360)

Red Dead Redemption yllätti minut hieman pusikosta. Alkuperäinen peli ei jättänyt minulle juuri mitään muistoja itsestään ja luultavasti puolet niistä harvoistakin ovat oikeasti jostain toisesta länkkäriräiskinnästä. GTA IV:stä pidin kovasti, mutta sen länkkäriversio… eh.

Niinhän siinä taas kävi, että olin väärässä suurella V:llä. Pelattuani Red Dead Redemptionia huuli pyöreänä ja vertauskuvallinen tatti ojossa en voi muuta kuin nostaa käteni pystyyn ja tunnustaa, että kyseessä on kenties Rockstarin paras peli ikinä. Mutta millä eväillä?

Heavy Rain                       

Lue juttu:Heavy Rain (PS3) 

Kun syksyn sateet tulevat, Philadelphian asukkailla on muitakin syitä masentumiseen kuin nouseva kosteusprosentti. Kaupunkia riivaa nimittäin Origami-tappajana tunnettu massamurhaaja, joka iskee aina rankkasateiden alkaessa. Hän vaanii nuoria poikia, jotka katoavat kotiensa läheltä ilman jälkeäkään ja löytyvät noin viikon kuluttua kuolleina origami-eläin rintansa päällä. Kenelläkään ei ole aavistustakaan siitä, kuka on rikosaallon takana tai miksi.

Origami-tappajan aloittaessa uusinta sykliään tarina koskettaa henkilökohtaisella tasolla neljää sankariamme, kutakin heistä erilaisista syistä. Pelin sankareista kaksi kokee Origami-tappajan tekojen vaikutukset henkilökohtaisesti, kaksi heistä taas tutkii niitä. Näin peli onnistuu tarjoilemaan neljä erilaista perspektiiviä tapahtumiin ja kunkin myötä vielä omanlaisiaan skenaarioita. Yksityisetsivä ja FBI-agentti jäljittävät kuumeisesti murhaajaa, samoin kuin tapahtuman lähellä olevat siviilitkin, kukin keinoillaan.

– Kuka olisi uskonut onnistuneeseen interaktiiviseen elokuvaan? -Markus H.    

Settlers 7

Lue juttu: Settlers 7: Paths to a Kingdom (PC)

The Settlers 7 osoittautui lopulta positiiviseksi yllätykseksi. Tasapainotus ja tekniikka ei ole aivan viimeisen päälle ja ulkoasussakin olisi korjattavaa, mutta silti pelin pariin palaa mielellään. Ruutukaavastrategioista poikkeava persoonallinen lähestymistapa saa pelin tuntumaan Settlersiltä, ja jo se on kiitoksen arvoinen suoritus. Suhteellisen rauhallinen pelirytmi viehättää myös, mutta matsit eivät silti veny tuntikausien väännöiksi.

– Olin jo hylännyt koko sarjan, koska settlers 2 jälkeen ei oltu saatu aikaan muuta kun kamalaa tuubaa. Mutta 7 löi ällikällä. Olivat onnistuneet tuomaan takaisin 2 osan hyvät puolet ja yhdistämään edellisten osienkin hyvät puolet hienoksi kokonaisuudeksi. -Santtu M.

Worms Reloaded

Lue juttu: Worms Reloaded yhdistelee uutta, vanhaa ja 2D:tä

Worms-pelien ystävät, riemuitkaa. Brittiläinen Team 17 julkaisee elokuun lopussa uuden Worms-pelin PC:lle. Worms Reloaded on studion mukaan ensimmäinen PC:lle julkaistava 2D-Worms yli vuosikymmeneen. 15 vuotta vanhan pelisarjan 26.8. julkaistava osa on ytimeltään tuttua ja sitä silkkaa parhautta puhkuvaa matosotaa, mutta tarjolla on myös uusia viritiyksiä – ja kunnon kenttäeditori!

– Yllätti todellakin, en odottanut Wormsin enää monen huonon painoksen jälkeen koukuttavan yhtä pahasti. -Piipurkki

Muropaketin uusimmat