Uusimmat

3DS saavutti viiden miljoonan rajapyykin jenkkilässä

13.07.2012 17:00 Juho Anttila

Modernit käsikonsolit ovat olleet jonkinlaisessa kriisintapaisessa. Älypuhelimet ja tabletit haukkaavat ison siivun mobiilipelimarkkinoista eikä erillisen käsikonsolin ostamiselle ole aina ollut helppoa löytää järkiperusteita.

Käsikonsoleillekin riittää kuitenkin vielä oma markkinarakonsa. Todisteena tästä Nintendo on hiljattain ilmoittanut 3DS-käsikonsolin saavuttaneen viiden miljoonan myydyn konsolin rajapyykin Yhdysvalloissa. Nyt on siis kyse myydyistä konsoleista, ei vain jälleenmyyjille toimitetuista laitteista.

Vaikka luku saattaa kuulostaa korkealta, on se vain noin kymmenesosa siitä määrästä, minkä alkuperäinen DS muunnelmineen on myynyt rapakon takana. Huomionarvoista on myös se, että myynnit ovat hidastuneet viime aikoina ja viimeisen 500 000:n konsolin myyntiin on kulunut jo neljä kuukautta. Myös Nintendo itse on myöntänyt myyntien hidastumisen.

Henkilökohtaisesti syyttäisin huonoista myynneistä kiristyvän mobiililaitekilpailun lisäksi todellisten hittipelien puutetta. The Legend of Zelda: Ocarina of Time kiri hiljattain kiinni miljoonan myydyn pelin rajan. Kyse oli vasta kolmannesta 3DS-pelistä, joka yltää myynneillään yli miljoonaan.

 

Nintendo toivoo, että pian myyntiin tuleva 3DS XL -konsoli piristää käsikonsolimarkkinoita. Ennakkotietojen perusteella laite vaikuttaakin varsin mainiolta parannukselta alkuperäiseen 3DS:ään nähden, mutta ilman hyviä pelejä sekin uhkaa jäädä hyllyyn.

Lähde: Eurogamer, 3DS has sold five million units in the US

Lisää aiheesta

Tässä se on, 3DS XL

3DS:llä menee hyvin Japanissa… Euroopassa ja USA:ssa not so much

Nintendo julkaisee tuplasti isomman 3DS XL -konsolin

Lue myös

BioWare tekee uuden Ultiman!

Haluatko päänsäryn, JRPG-asiantuntija?

Porcheilla on kiva ajaa – myös Forzassa!

ShootMania Storm yrittää uudeksi Counter-Strikeksi