Uusimmat

Activision osti Candy Crush -kehittäjän hirmuiseen hintaan

03.11.2015 11:00 Miikka Lehtonen

Nytpä kuuluu kovia uutisia! Pelialan suurimpiin julkaisijoihin kuuluva Activision on ilmoittanut ostaneensa mobiilipuolella jyräävän Kingin 5.9 miljardilla taalalla. King on kehittäjä ja julkaisija, joka on tunnettu muun muassa Candy Crushista, Bubble Witcheistä ja monista muista ilmaispelattavista peleistä, jotka takovat firmalle hirmuisia summia rahaa. Vuonna 2014 King tienasi yli 1.3 miljardia taalaa peleillään.

Bobby Kotick hehkutti lausunnon yhteydessä uskovansa, että King sopii erinomaisesti Activisionin kulttuuriin ja ilmaispelattavien pelien valikoimaan. Eikä sekään haittaa, että King takoo rahaa kuin Sampo konsanaan. ”Yritystemme yhdistetyt liikevaihdot ja tuotot vahvistavat asemamme suurimpana ja tuottoisimpana yrityksenä interaktiivisen viihteen alalla”, Kotick riemuitsi.

Kaupat eivät ole vielä lopulliset, vaan ne vaativat toteutuakseen hyväksynnän Kingin kotimaassa, Irlannissa. Tämän uskotaan kuitenkin olevan pelkkä muodollisuus, eikä kauppojen pitäisi kaatua mihinkään lainsäädäntöön.

Sivuhuomiona muuten Kingistä maksettu 5.9 miljardia on 1.9 miljardia enemmän kuin mitä Disney maksoi jokin aika sitten koko Lucasfilmistä ja kaikista Star Wars -oikeuksista. Että mobiilipelaamisessa tuntuu rahaa riittävän.

Lähde: Kotaku

Lisää aiheesta

Candy Crush Saga -kehittäjä Kingin tulos heikkeni