Uusimmat

Activision osti Guitar Heron

31.05.2006 21:51 Muropaketin toimitus

Näin sitä hyvä työ ja menestys palkitaan. Mahtavan yllätyshitin Guitar Heron julkaissut Red Octane –pelitalo löysi uuden omistajan pikatahtiin, kun yhtiön hurjaa suosiota kerännyt musisointipeli osoittautui potentiaaliseksi tulevaisuuden rahasammoksi ja megabrändiksi.

Guitar Heron menekki ja nyt Activisionin tarjoama rahatukku ovatkin varmasti lämmittäneet mukavasti Red Octanen omistajien mieltä, sillä firma on nyt päässyt todella vahvaan nousukiitoon.

Ja Activisionin väkikin lienee todella tyytyväinen löydettyään oikotien houkutteleville musiikkipelien markkinoille. Yhtiö kun arvioi musiikkipelien olevan seuraavien vuosien aikana eräs nopeimmin kasvavista videopelaamisen muodoista.

Guitar Hero”RedOctanen ostaminen sopii täydellisesti Activisionin laajenemisstrategiaan, jonka myötä pyrimme laajentumaan alueille joilla on mittava globaali vetovoima. Guitar Hero yhdistää niin musiikin kuin pelaamisen ainutlaatuisella ja erittäin vetävällä tavalla. Se tarjoaakin huiman pelielämyksen niin nykyisillä kuin tulevilla konsoleilla. Pelin nykyinen menestys osoittaa, että sitä voidaan laajentaa merkittävästi tulevaisuudessa ja tulemmekin julkaisemaan pelistä versioita muille pelikoneille sekä kansainvälisille markkinoille”, ynnäilee Activision.

Kaupan myötä RedOctane jatkaa Activisonin omistamana tytäryhtiönä.

Kauppauutinen ei kuitenkaan kerro aivan kaikkea. Vaikka RedOctane julkaisikin Guitar Heron, niin pelin teki myös Frequency-, Amplitude- ja Karaoke Revolution –peleistään tunnettu Harmonix-studio. Harmonix on puolestaan itsenäinen studio. Millainen on siis Harmonixin tilanne kaupassa? Jos Activision osti RedOctanen vain päästäkseen käsiksi Guitar Heron antimiin, niin nähtävästi Harmonix ei omista pelinsä oikeuksia. Mikä on studion tilanne jatko-osien suhteen? Riittääkö töitä vai siirtääkö Activision Guitar Heron jatko-osat ja laajennukset omien studioidensa tehtäväksi?

www.guitarherogame.com

Muropaketin uusimmat