Uusimmat

Age of Empires Online ei saa enää uutta sisältöä, kehitystiimi siirtyy uuteen projektiin

04.01.2013 17:00 Miikka Lehtonen

Age of Empires Online oli mielenkiintoinen kokeilu. Mikromaksujen varaan rakennettu ja MMO-henkisiä elementtejä sisältävä RTS ei ole ehkä se tavallisin juttu. Mutta valitettavasti mennyt aikamuoto on nyt oikea, sillä vaikka peliä ei olekaan virallisesti vielä tapettu, homma on enää sitä vailla. Sisältöä kun ei enää tule.

Pelin kehittänyt ja sitä Microsoftin piikkiin pyörittänyt Gas Powered Games on julkaissut sivuillaan tiedotteen, jonka mukaan peli on siirtynyt ”tuotantovaiheesta ylläpitovaiheeseen”. Rempseältä kuulostaa, mutta käytännössä homma on vähän penseämpi, sillä se tarkoittaa pelaajan kannalta sitä, että peli ei saa enää uutta sisältöä. Ei uusia sivilisaatioita, ei uusia yksiköitä. Kuulemma jo valmiina mutta julkaisua odottamassa on ”pari pikkujuttua”, jotka julkaistaan sitten joskus, mutta muuten homma oli siinä. Ja syynä on tietenkin raha. Sitä kun ei virtaa enää sisään siihen tahtiin, että lisäsisällön tuottaminen kannattaisi.

Gas Powered Gamesin edustajat vakuuttelevat, että pelaajan perspektiivistä mikään ei muutu, vaan peli on yhtä huisi kuin tähänkin saakka. Käytäntö on kuitenkin osoittanut perinteisesti toista: kun kehitystiimi siirtyy eteenpäin, niin tekevät aika pian pelaajatkin. Samaa kauraa jaksaa kuitenkin jauhaa vain tiettyyn pisteeseen saakka.

Ja eteenpäin Gas Powered Games todellakin on siirtymässä, sillä firma paljasti saman tien projekti W:n teaser-saitin, jossa laskuri tikittää jo kohti H-hetkeä. Kuulemma kyseessä on firman ”seuraava iso juttu”, joten odotuslasit päähän.

Lähde: Age of Empires Online

Lisätietoja: Project W

Lisää aiheesta

Age of Empires Online muuttui ilmaispeliksi 

Age of Empires Online (PC)

Muropaketin uusimmat