Uusimmat

Alternative Party astuu kyberpunkin maailmaan

14.07.2009 16:10 Jukka O. Kauppinen

Tämänvuotinen poikkitaiteellinen demoskeneparty Alternative Party 2009 järjestetään myös tällä kertaa Helsingin Kaapelilehtaalle. Tapahtuman tuorein teema liittyy kyberpunkkiin, johon liittyen nautimme kyberelämyksistä niin digitaalisen taiteen kuin musiikin muodossa.

Superyllätyksiä lupaavan avajaisillan megaspektaakkelin lisäksi,  omaperäiset kotimaiset ja ulkomaiset elektronisen musiikin tähdet tulevat  viihdyttämään festivaaliyleisöä kaikkina iltoina. Esityksiä tukeva ääni- ja valotekniikka  on teknologiasta kiinnostuvassa tapahtumassa jälleen oma unohtumaton osansa  showta. Live-esitysten tauotessa, musiikista vastaavat hyvän elektronisen musiikin  DJ:t.  

Tapahtuman musiikillinen pääesiintyjä on italialainen Dope Stars Inc -konebändi, joka piipahtaa AltPartyillä kesken Euroopan kiertueensa.Näyttävät  kyberpunkkarit koskettavat teknologista elämäntapaa paitsi musiikintekotavassa,  myös sanoituksissaan.  

Alternative Party 2009:n innoituksena on muutoinkin kyberpunk – siis ”Man Meets  Machine”. Käsite viittaa tieteisfiktion tulevaisuudenkuvissa aikaan, jossa korkealle  kehittynyt teknologia ja arkisen karu alamaailma kohtaavat, usein jo useammassa  sukupolvessa. Ihmisruumiin ja sen kykyjä ja kestävyyttä kasvattavan teknologian  rajat hälvenevät. Samoin katoaa ruumiille – ja teknologialle – ennen mielletty pyhyys.  Maailman muuttuessa muistuttamaan yhä elävämmin tieteiskirjoja, joita olemme  nuorempina lukeneet, on mielenkiintoista pysähtyä tarkastelemaan, kuinka  kyberpunkkari kukin itse jo on.  

Demoscene-tapahtumassa kuullaan myös tietokonepelivaikutteista musiikkia.  Alternative Partyilla 2009 esiintyvät  kotimainen Byproduct, ja 64MULA. Byproductin  takana piilee musiikintuotannon veteraani Juhana Honkanen, jonka viimevuoden  Assemblyn Summer 2008-reivien kävijät muistavat täydestä, haltioituneesta salista.  Jo kymmenen vuotta commodore-musiikkia tehneen 64MULA:n Barracuda ja Loudus  Plexus ovat demoscenen konkareita, ja kokoonpano myös esiintyy demokilpailuosion  yhteydessä.  

Tapahtuman lipunmyynti on jo alkanut.

 

Alternative Party 2009

Man Meets Machine

23 – 25 October 2009

Cable Factory, Helsinki.

www.altparty.org

 

Lisää aiheesta

Alternative Party 2008: kun kybergootit törmäsivät digitaiteeseen

Alternative Party 2009:ssä nähdään huippuhakkereita ja kuunnellaan tumtumia

Alternative Partyn historia järjestäjien silmin

Lue myös

Autoilevat karhut tarjoavat viikonlopun komediapläjäyksen

Bioshock 2 siirtyi ensi vuoteen

eDomen arvosteluviikko: Another Code, Harry Potter, Superstars V8, Monkey Island, Trine

Lara Croft synnytetään uudestaan: vähemmän tissejä, enemmän lihaksia

Verkkopeleistä maksaminen on niin eilispäivää

Muropaketin uusimmat