Uusimmat

AMD irtisanoo ja laskee palkkoja

20.01.2009 20:35 Jouni Mäki-Panula

AMD vähentää henkilökuntaansa 1 100 työntekijällä eli noin 9 prosentilla. Leikkauksen jälkeen AMD:lle jää vielä 12 000 työntekijää. Lisäksi AMD laskee jäljelle jäävien työntekijöiden palkkoja johtoa myöten.

Toimitusjohtajan ja hallituksen puheenjohtajan palkoista lähtee peräti 20 prosenttia, muulta ylemmältä johdolta 15 prosenttia, muulta palkatulta henkilöstöltä 10 prosenttia ja tuntipalkkaisilta 5 prosenttia.

Kyseessä on AMD:n kolmas henkilöstöleikkaus kuluneen 12 vuoden aikana.

AMD on nykyään ainoa millään tapaa varteenotettava kilpailija ja vaihtoehto Intelille ja Nvidialle muun muassa prosessori- ja näytönohjainpiirien kehittäjänä ja valmistajana. Niinpä yhtiön tuotteiden heikko menekki ja sen heijastuminen yrityksen kykyyn kehittää ja valmistaa uusia tuotteita vähentää valinnanvaraa markkinoilla. Toisaalta kovimmalla näytönohjainrintaman kilpailijalla Nvidiallakaan ei mene mitenkään erityisen hyvin, sillä yritys antoi vähän aikaa sitten rankan tulosvaroituksen.

Lähde: AMD plans to cull 9% of staff.

Lisää aiheesta Muropaketissa: AMD irtisanoo 1100 työntekijäänsä –NVIDIAlta tulosvaroitus: liikevaihto jää 40 – 50 % odotettua alhaisemmaksi

Lue myös

eDomen arvosteluviikko: rekkoja, kung fua, supersankareita ja taskuseikkailuja

PlayStation 3 on uusi GameCube

PS3:n ja Xbox 360:n prosessorisuunnitelija pureutuu konsolisodan ytimeen

Valve: piraatitkin ovat asiakkaita

Vuoden 2008 parhaat pelit -äänestyksen tulokset