Uusimmat

Amerikkalaistutkimus: pelit ovat hyvää kuntoilua

20.07.2009 12:45 Miikka Lehtonen

Amerikassa tapahtuu taas ihmeitä. Paikalliset tiedemiehet ovat huomanneet, että pelit ovat parempaa kuntoilua kuin esimerkiksi TV:n katselu tai tietokoneen ääressä löhöily. Moisen tutkimuksen avulla moni voisi jo yrittää kinuta itselleen parempia pelikoneita ikään kuin kuntoilua varten, mutta matkassa on yksi pieni mutta.

Oklahoman yliopiston tutkijat suorittivat tutkimuksen, jossa vertailtiin lasten kalorikulutusta erilaisissa aktiviteeteissa. Kävelyn, lepäämisen, TV:n katselun ja juoksumatolla hikoilun ohella myös pelit pääsivät mukaan tutkimukseen ja pärjäsivät yllättävänkin hyvin. Kävi ilmi, että pelien parissa lapset polttivat miltei yhtä paljon kaloreita kuin reippaalla kävelylenkillä.

Tässä kohtaa joku saattoi jo kohottaa kulmakarvojaan, eikä syyttä: vertailussa käytetyt pelit olivat Wii Sports Boxing ja Dance Dance Revolution. Onko siis suurikaan yllätys, jos fyysistä heilumista vaativat pelit polttavat kaloreita fyysisen heilumisen tahtiin? Ei tutkimus silti ole täysin hyödytön, sillä tutkijat noteerasivat tieteellisen virallisesti jotain tärkeää, joskaan tämäkään havainto ei ollut kovin yllättävä.

”Pelikuntoilun tärkeä houkutin on viihdetekijä, joka saattaa motivoida käyttäjiä enemmän kuin perinteinen kuntoilu. Aktiiviset pelit, kuten Dance Dance Revolution tai Wii voivat tarjota vaihtoehdon ruudun edessä istumiselle ja ne voisi ottaa osaksi selkeää kuntoiluohjelmaa pyöräilyn ja kävelyn rinnalle.”

Kuntoilupelit ovat siis kuntoilua. Nyt se tiedetään.

Lisää aiheesta

Jumppapelien vahingoista kertyi jättilasku

EA loikkaa mukaan fitness-pelien rintamalle

Suomi jumppaamaan, hop hei Active tulee

Lue myös

Tiukkaa sotatoimintaa viikon parhaassa Flash-pelissä

Virallinen G.I. Joe -peli näyttää suorastaan jäätävältä

Arvostelu: High School Musical 3: Senior Year Dance! (PC, PS2, Wii, 360)