Uusimmat

Analyytikko: GTA V ensi vuonna

16.07.2009 20:50 Miikka Lehtonen

Rockstarin poikia saattaa jo hiljalleen alkaa kyllästyttää, sillä jokaisessa haastattelussa esiintyy ainakin yksi kysymys 100% varmuudella. ”Milloin uusi GTA ilmestyy?” Paljon puhututtanut ja parjattu analyytikko Michael Pachter uskoo keksineensä vastauksen, joka voi yllättää, sillä hänen mukaansa uusi GTA nähdään jo ensi vuonna.

Paljon ja rohkeasti ennustuksia tekevä Michael Pachter on jakanut vahvasti mielipiteitä, sillä kun mies puhuu paljon, moni veikkaus menee myös enemmän tai vähemmän metsään. Tällä kertaa taustalla tuntuu olevan muutakin kuin mutu-fiiliksiä, sillä Pachter perustaa kommenttinsa Rockstarin ja julkaisevana tahona toimivan Take-Twon johtohenkilöiden kommentteihin.

”Johdon edustajat eivät suostuneet kertomaan meille, koska GTA V tarkalleen ilmestyy, mutta vahvistivat, että peli on kehitysessä ja on ollut jo yli vuoden. Käytössä on yhä sama pelimoottori kuin viime kerralla. Johto vakuutti meille myös, että Rockstar North haluaa tosissaan saada pelin ulos mahdollisimman pian, sillä he ymmärtävät, että heidän paras tilipäivänsä tulee GTA:sta, eikä mistään muista peleistä.”

Okei, järkevältä kuulostaa. Moottori on olemassa ja pienillä virityksillä toimii varmasti enemmän kuin hyvin, mikä leikkaa kehitysaikaa. On myös totta, että GTA V tulisi tuottamaan niin Take-Twolle kuin Rockstarin pojille hillittömästi käteistä. Eräs kysymysmerkki tosin on se, että Take-Twon tämän viikon uutisten myötä firman ensi vuosi näyttää aika ruuhkaiselta. Max Payne 3, Bioshock 2, Red Dead Redemption, Mafia 2… kaipaako moinen lista enää GTA:ta, vai olisiko se parempi sittenkin jättää taskuun pahan päivän varalle? Pachter uskoo, ettei säästelyä ole tiedossa.

”Yksinkertaisen matematiikan avulla voimme päätellä, että peli tulee todennäköisesti valmiiksi vuoden 2010 aikana. Tosin kun huomioimme, miten usein pelit viivästyvät, peli ei välttämättä ole ulkona ennen lokakuun loppua”, Pachter povaili.

Lähde: Gamasutra

Lisää aiheesta

Rockstar: ei uutta GTA:ta tänä vuonna

GTA IV kelpasi myös Jack Thompsonille

Rockstar paljasti GTA IV:n seuraavan lisärin

Bioshock 2 siirtyi ensi vuoteen

Lue myös

Äitilaiva Zeta laskeutuu Falloutiin

Arvostelu: Overlord 2 (PC, PS3, 360)

Miten sujuu toinen maailmansota japanilaisjätiltä? Lue Order of Warin ensitesti!

Valvekin lollaa kun peelo kompastuu xiittiin