Uusimmat

Apple- ja Sony-hakkeri saa Microsoftilta puhelimen

20.01.2011 15:00 Miikka Lehtonen

Yhtiökulttuuri. Siinä hauska termi, joka tarkoittaa sitä, millä tavoin yhtiö suhtautuu erilaisiin tilanteisiin. Otetaan esimerkkinä vaikka Apple, Sony ja Microsoft. Kun Geohot hakkeroi Applen ja Sonyn konsolit, häntä uhkailtiin raastuvalla. Kun mies käänsi katseensa kohti Windows-puhelimia, Microsoft tarjosi hänelle ilmaiskappaletta.

George ”Geohot” Hotz on tunnettu muun muassa iPhone-hakkeroinnistaan. Mies sai maailmanlaajuista julkisuutta jailbreak-tempauksillaan, eli käytännössä iPhonen ja iPad Touchien suojausten murtamisella. Mies oli oleellisena osana mukana myös PlayStation 3:n hakkerointikekkereissä. Näistä puuhistaan Ge0hot sai palkinnokseen lakijuttuja ja uhkailua.

Sitten: mies ilmoitti Twitterin välityksellä vihjailevasti kiusoitellen, että seuraavaksi hän oli lähdössä kauppaan ostamaan Windows Phone 7 -puhelinta, selvästi tarkoituksenaan laitteella kikkailu ja virittely — sekä laitteen suojausten murtaminen?

Se lienee väistämätön seuraus, mutta omaa rahaansa Geohot ei joudu käyttämään, sillä eräs Windows Phone 7:n kehitysguruista vastasi hänelle Twitterissä. ”Jos haluat rakentaa jotain siistejä juttuja Windows Phone 7:lle, pistä meille postia ja lähetämme sinulle puhelimen. Antaa kehittäjien kekseliäisyyden rehottaa!”

Kyseessä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, sillä kuten asiasta uutisoinut CVG muistuttaa, Microsoft on myös ilmoittanut, ettei se aio lähteä jahtaamaan Kinectin murtaneita hakkereita, vaikka DMCA-lainsäädäntö voisikin antaa siihen mahdollisuudet. Kiva että joskus näinkin päin, kun niin monen yrityksen ensimmäinen reaktio on lakimiesten usuttaminen pienten ihmisten kimppuun.

Lähde: CVG

Lisää aiheesta

Sony iskee PS3-hakkerien kimppuun lakiteitse

Hakkeri väittää murtaneensa PlayStation 3:n täydellisesti

Windows Phone 7: HTC 7 Trophy & LG Optimus 7

Windows Phone 7 on Microsoftin taskukonsoli