Uusimmat

Arvostelupäivitykset: Bayonetta, Batman, Tekken 6, Ratchet & Clank…

12.01.2010 16:20 Jukka O. Kauppinen

eDomen vikkelät pelipojat ovat taas viettäneet iltojaan pelaillen niin uusia kuin vanhempiakin pelejä, uhraten kallista vapaa-aikaansa yhteisen hyvän alttarille. Pelailujen tuloksena onkin kertynyt muutama uusi näkemys aiempien arvostelujen kaveriksi. Vauhdissa ovat olleet Juho Anttila, Antti Mutta, Eric Hartin, Petteri Kaakinen ja Mikko Rekola, kohteinaan pelit Batman Arkham Asylum, Fight Night Round 4, Tekken 6, Ratchet & Clank: A Crack in Time, Guitar Hero 5 ja Bayonetta.

Toiset mielipiteet löydät aina arvostelun lopusta, tietolaatikon jälkeen.

Rautalankaa vääntääksemme alleviivattakoon vielä, että kyse on toisista mielipiteistä, jotka täydentävät alkuperäisestä arvostelua.

Batman: Arkham Asylum (PC, PS3, Xbox 360)

Lainaus toisesta mielipiteestä:

Koukuttavuuden salaisuus piilee siinä, millä taidolla ja rakkaudella erilaiset osa-alueet punotaan sujuvaksi kokonaisuudeksi, joka näyttää ja tuntuu autenttiselta Batman-simulaattorilta. Nyt tutkin ympäristöä etsivänäön avustuksella löytääkseni etenemisreitin, seuraavaksi vaanin asemiestä katonrajasta käsin, minkä jälkeen vuorossa onkin rosvojoukolle jaeltava turpasauna. Vaikka pelaajaa kuljetetaan tapahtumien läpi suhteellisen tiukassa talutusnuorassa, illuusio siitä, että juuri minä teen päätökset, säilyy.

Tunnelma on kaikki kaikessa, kun halutaan motivoida pelaaja muuhunkin kuin vain pääjuonen läpijuoksemiseen. Mark Hamillin Jokeri vie potin kotiin, mutta muissakaan ääninäyttelijöissä ei ole valittamista. Kenttiin kätketyt ääninauhat kertovat pieniä tarinoita, jotka on pakko kuulla loppuun asti. Synkän goottilainen tapa kuvata kieroutunutta vankilamielisairaalaa saa pelin tuntumaan välillä jopa selviytymiskauhulta.

– Juho Anttila

Lue koko arvostelu mielipiteineen täältä: Batman: Arkham Asylum (PC, PS3, Xbox 360)

Bayonetta (PS3, Xbox 360)

Lainaus toisesta mielipiteestä:

Bayonetta kuulostaa ideana poikkeuksellisen naurettavalta. Päähahmo on noita, jonka kurvikkaita muotoja peittävät vaatteet on tehty hänen omista hiuksistaan, joita käytetään myös erilaisten taikojen voimanlähteenä, jolloin näkyy runsaasti paljasta pintaa. Hän taistelee taivaan enkeleitä vastaan, jotka tosin muistuttavat enemmän helvetin demoneita, jotka yrittävät imitoida enkeleitä, kuin niitä sulonaamaisia hyvyyden lähettiläitä, jollaisia ne ovat länsimaisen tradition mukaan.

Bayonetta olisikin nolo peli, jos se oltaisiin tehty otsa rypyssä. Se ottaa kuitenkin kieli poskessa -asenteen alusta asti. Pinnallisin puolin Bayonetta ei siis ota itseään koskaan liian vakavasti, mikä tekee siitä yksinkertaisesti viihdyttävää seurattavaa Kun Bayonetta heittää sarkastista läppää enkeleitä piiskatessaan ja kiusoittelee seksikkyydellään, ei voi kuin hymyillä. Täysin ylivedetty ote koko touhuun ei välttämättä miellytä kaikista vakavamielisimpiä toimintapelien pelaajia, mutta onneksi itse peli kaiken tämän farssin alla on täyttä kultaa.

– Petteri Kaakinen

Lue koko arvostelu mielipiteineen täältä: Bayonetta (PS3, Xbox 360)

Fight Night Round 4 (PS3, 360)

Lainaus toisesta mielipiteestä:

Nyrkkeilyssä vaaditaan rytmitajua, refleksejä ja vastustajan tarkkaa arviointia. Kun kumppani lyö raskaasti ja iskun torjuu onnistuneesti, jää avoimeksi lyhyt hetki, jolloin vastustaja ei ehdi reagoida. Tätä tilannetta ennen on jo päätettävä taktiikka: miten ja mistä lyödään. Ja samalla on mietittävä jo seuraavaa liikettä, sillä vastustajalla raksuttavat samat ajatukset.

Fight Night Round 4 vangitsee täydellisesti tämän leikin. Nyrkkeily ei ole yhtä kuin nyrkkitappelu, eikä pelkällä älyttömällä tikkaamisella saavuta muuta kuin väsähtäneen ottelijan, ja sitä seuraavan häviön tyrmäyksen kautta. Fight Night Round 4:ssä pelaaja lukee vastustajaa, harkitsee ja laskee liikkeensä. Jokaisella teolla on vaikutuksensa. Lyö tai liiku turhaan ja nyrkkeilijän voimat ehtyvät, suojaa liikaa ja vastustaja pääsee määräämään tahdin.

– Antti Mutta

Lue koko arvostelu mielipiteineen täältä: Fight Night Round 4 (PS3, 360)

Guitar Hero 5 (PS2, PS3, Wii, Xbox 360)

Lainaus toisesta mielipiteestä:

Jokaiselle löytyy jotakin, mutta kappalevalikoima on pirstaleisuudessaan myös negatiivinen asia. Koko pelin hankkimista on vaikea perustella, jos listalta löytyy ainoastaan yksi tai kaksi lempikappaletta. Pelistä on myös mahdotonta löytää muista musiikkipeleistä löytyvää kappalekirjon punaista lankaa, sillä genrejä on joka lähtöön ja vieläpä epätasaisessa suhteessa.

Muut uudistukset ovatkin astetta onnistuneempia, sillä uusi rennompi partypelitila ja vapaasti valittavat soittimet tuovat runsaasti lisää käyttäjäystävällisyyttä. Nyt yksittäinen soittaja voi lopettaa soittamisen kesken kappaleen kurkun kuivaessa tai liittyä mukaan vasta melodiseen loppusooloon.

– Mikko Rekola

Lue koko arvostelu mielipiteineen täältä: Guitar Hero 5 (PS2, PS3, Wii, Xbox 360)

Ratchet & Clank: A Crack in Time (PS3)

Lainaus toisesta mielipiteestä:

Uusin Ratchet & Clank ei ehkä yllä yksityiskohdissaan Unchartedin tyylisten pelien tasolle, mutta sen minkä se häviää yksityiskohdissa se voittaa silkassa ruudulle syötettävän kaaoksen määrässä. Räjähdykset ja kaikenlainen tuho valtaavat ruudun ilman että 60fps:n ruudunpäivitys ottaa juurikaan osumaa. Ääninäyttely on huippuluokkaa niin kuin aina ja jopa suomenkielinen ääninäyttely on keskimääräistä selkeästi parempaa tasoa, vaikka suomennos itsessään kaipaisikin vielä viilausta.

– Petteri Kaakinen

Lue koko arvostelu mielipiteineen täältä: Ratchet & Clank: A Crack in Time (PS3)

Tekken 6 (PS3, Xbox 360)

Lainaus toisesta mielipiteestä:

Yksinpelikampanja on rasittavin näkemäni väkerrys vähään aikaan ja uusista hahmoista leijonanosa tuntuu paria lukuun ottamatta vain jo olemassa olevien hahmojen sekoituksilta. Nettikoodi on paikkaustenkin jälkeen Tekken 5: Dark Resurrectionia hieman huonommalla tolalla. Pelimekaanisesti uudistukset ovat kuitenkin niin vähäisiä, että vain asiaan vihkiytyneet näkevät minkään muuttuneen.

– Eric Hartin

Lue koko arvostelu mielipiteineen täältä: Tekken 6 (PS3, Xbox 360)