Uusimmat

Arvostelupäivitys: Assassin’s Creed: Rogue ja Endless Legend

29.06.2015 15:47 Jukka O. Kauppinen

Taas lisää jatkavia mielipiteitä peliarvosteluihin! Domen vekkulit maakarit kun eivät malta pitää sormiaan erossa hyvistä peleistä, eivätkä aina huonoistakaan. Aiempia arvosteluja täydentäviä mielipiteitä on nyt tarjolla kaksin kappalein, tällä kertaa peleistä Assassin’s Creed: Rogue ja Endless Legend

Testaajina Kalle Laakso ja Julius Jämsén.

Assassin’s Creed: Rogue (PC, PS3, Xbox 360) 

Lainaus toisesta mielipiteestä:

Toki osa peleistä on konsoleilla ainoastaan edellisellä sukupolvella, mutta kuitenkin. Määrä ei ole enää sopivasti, vaan liikaa. Jokaisessa pelissä kun kaivellaan vanhoja tai muiden julkaisuiden tarinoita, niin eihän näissä enää mukana meinaa pysyä. Kun tarinoitakaan ei taputella peleissä loppuun saakka, vaan Ezionkin tarina päätettiin erillisessä minielokuvassa, niin koko AC-universumi huitelee ajoittain aivan järjettömillä poluilla.

Tämä kaikki sai alkunsa yhdestä pelistä, eikä Ubisoft valitettavasti kunnioita täysillä tätä perintöä. Aina vain tulee uusia sankareita, vihulaisia, vuosisatoja ja kaupunkeja. Kivaa on toki se, että kaikki ei ole samaa ja pysyvää, mutta eipähän tässä tahdissa enää rakennu siteitäkään päähahmoihin.

Kalle Laakso

Lue koko arvostelu: Assassin’s Creed: Rogue (PC, PS3, Xbox 360) 

Endless Legend (Mac, PC) 

Lainaus toisesta mielipiteestä:

Endless Legend on minulle todella mukava uusi tuttavuus. Lähtöasetelmat olivat poikkeuksellisen neitseelliset: ennalta tiesin kyseessä olevan pelisarjan, joka genrerajoille nauramisesta huolimatta sijoittaa pelinsä samaan universumiin. Peliä käynnistäessäni minulla ei ollutkaan aavistusta tulevasta maailmanherruuden tavoittelusta.

Pelin tarjoaman opastuksen jälkeen huomioni kiinnittyy tarjoiltuun kirjavaan fantasiamiljööseen. Pelin maailma erinäköisine rotuineen imaisi mukaansa huomattavasti vahvemmin, kuin historiankirjoista karanneet ”mitäjos” –skenaariot, joita genressä usein näkee. Mielenkiintoinen maailma ja sen asukkaat on toteutettu tavalla, jossa pärstäkertoimen mukaan voi jo aavistaa mistä on kyse. Peliä ei kuitenkaan ole rakennettu kliseisten karikatyyrien päälle, vaan uusia ideoita sekoitellaan vanhoihin ”normeihin”, luoden syvyyden tunnetta. Oman mielenkiintoni Endless Legend ainakin herätti ja tutustuisin Endless-universumiin mielelläni muutenkin kuin pelin muodossa.

Julius Jämsén

Lue koko arvostelu: Endless Legend (Mac, PC)