Uusimmat

Arvostelupäivitys: Bioshock Infinite, Far Cry 3: Blood Dragon, Luigi’s Mansion 2, Metro: Last Light, Remember Me

01.10.2013 14:15 Jukka O. Kauppinen

Taas on aika… Toisten ja monensien mielipiteiden! Tällä kertaa pelikohteina ovat olleet Bioshock Infinite, Far Cry 3: Blood Dragon, Luigi’s Mansion 2, Metro: Last Light ja Remember Me,

Testaajinaan Mikael Miilumäki,Kalle Laakso, Juho Anttila ja Nelinpeli.

Arvosteluihn lisätyt mielipiteet löydät varsinaisen peliarvostelun leipätekstin jälkeen.

Bioshock Infinite (PC, PS3, Xbox 360) 

Lainaus mielipiteestä:

Annoin pelokkain tuntein sarjalle vielä yhden mahdollisuuden Infinitessä. Ja jumankekka, pelihän oli oikeasti hyvä. Columbia on mainio paikka rellestää ja aiheuttaa tarpeetonta pahennusta järjestysvallassa. Infiniten tutoriaali on yksi parhaista koskaan pelaamistani, ja pelkästään aivan alun huvipuistossa viihdyin lähes tunnin ajan. Liekö minulta jäänyt sarjan aikaisemmissa sarjan peleissä jotain huomaamatta, mutta Infiniten pelattavuus, teemat ja uudet ympäristöt olivat yhtäkkiä kokemisen arvoisia.

On vaikea keksiä Infinitestä mitään naputtamisen aihetta , sillä Irrational Games on tehnyt kokonaisuudessaan pirun näyttävää ja kiinnostavaa jälkeä.

Kalle Laakso

Lue koko arvostelu: Bioshock Infinite (PC, PS3, Xbox 360) 

Luigi’s Mansion 2 (3DS) 

Lainaus mielipiteestä:

Luigi’s Mansion 2:sta paistaa jatkuvasti läpi kehittäjien mielikuvitus. Samoja ideoita ei kierrätetä pulmissa ollenkaan, vaan pelaaja saa koko yksinpelin ajan eteensä uusia ja mielenkiintoisia tilanteita. Vihollisia riittää moneen lähtöön ja taistelua sekoittavat myös kummitukset, jotka osaavat turvautua erilaisiin esineisiin. Kummitusten ja pulmien lisäksi vaihtelua riittää myös itse kartanoissa.

Pelaaminen itsessään on rytmitetty hyvin käsikonsolille sopivaksi. Pelaaminen tapahtuu lyhyissä pätkissä, joten peli soveltuu vallan mainiosti pelattavaksi esimerkiksi junamatkoilla. Itse pelasin pelin läpi kotisohvalta käsin ja huomasin usein ajattelevani, että ”vielä yksi tehtävä…” Pelin pariin uppoutuu siis mielellään myös pidemmäksi aikaa.

Yksinpelillä on kestoa noin 13 tuntia, mutta jos haluaa etsiä kaikki salaisuudet, niin kelloon tulee varmasti lisää tunteja. Yksinpelin lisäksi mukana on myös nettimoninpeli, jossa pääsee metsästämään kummituksia neljän pelaajan voimin. Moninpeli on yksinkertaista kummitusjahtia, mutta siitä saa hupia muutamaksi kerraksi.

Mikael Miilumäki

Lue koko arvostelu: Luigi’s Mansion 2 (3DS) 

Remember Me (PC, PS3, Xbox 360) 

Lainaus mielipiteestä:

Se pelattavuus, piirre, jolle kuitenkin peleistä puhuttaessa on pakko antaa oma painoarvonsa, jää vähän puolitiehen. Kombojen muokattavuus on liian suppeaa eikä yhdistelmiä ole tarjolla tarpeeksi. Hyvää ideaa olisi pitänyt kehitellä pidemmälle vaikka lisäämällä valikoimaan nappulan tai pari nyt tarjolla olevan kahden lisäksi.

Muihin tämänkaltaisiin toimintapeleihin verrattuna rytmikkääseen napinpaineluun perustuva taistelu tuntuu myös hieman muotopuolelta. Pahimmillaan isoissakin rytäköissä pysyy parhaiten hengissä painelemalla vain lyönti- ja väistönappuloita sen sijaan, että liikettä ja hyökkäyksiä yhdistelemällä pääsisi oikeasti hallitsemaan taistelukenttää. Ei järjestelmä huono ole, mutta ei kovin muistettavakaan.

Kiipeilykontrolleista ei löydy pahaa sanaa, ainakin omalla kohdallani sankaritar meni sinne minne pitääkin. Sen sijaan kiipeilyreittien liiallinen rajaaminen jää kaivelemaan. Lineaarisuus ei sinällään ole välttämättä paha asia, mutta tällä kertaa kaista on niin kapea, että immersio kärsii. Ne raiteet voisi myös edes yrittää piilottaa, vaikka niitä olisikin pakko seurata.

Lue koko arvostelu: Remember Me (PC, PS3, Xbox 360) 

 

Far Cry 3: Blood Dragon (PC, PS3, Xbox 360)

 

Lue koko arvostelu: Far Cry 3: Blood Dragon (PC, PS3, Xbox 360)

Lisätietoja: Nelinpeli.com

 

Metro: Last Light (PC, PS3, Xbox 360) 

 

Lue koko arvostelu: Metro: Last Light (PC, PS3, Xbox 360) 

Lisätietoja: Nelinpeli.com