Uusimmat

Arvostelupäivitys: Dragon’s Dogma ja Ghost Recon Future Soldier

09.07.2012 22:00 Jukka O. Kauppinen

Miikka Lehtonen, Juho Anttila ja Kalle Laakso tarjoilevat tällä kertaa meille uusia näkökulmia peleihin Dragon’s Dogma ja Ghost Recon Future Soldier.

Arvosteluihin lisätyt mielipiteet löydät varsinaisen peliarvostelun leipätekstin jälkeen.

Dragon’s Dogma (PS3, Xbox 360)

Lainaus toisesta mielipiteestä:

Mutta onneksi jaksoin sissittää, sillä kymmeniä tunteja myöhemmin voin todeta, että Dragon’s Dogma tekee paljon oikein. Merkittävimmin taistelun, joka on monipuolista ja todella hauskaa. Myös pawnit ovat oikein hyvä systeemi. Pidin erityisesti siitä, miten aluksi ne ovat yhtä pihalla kuin pelaajakin, mutta palkkaamalla maailmaa kiertäneitä kavereita saa oikeasti hyviä tipsejä questeista, joita ne ovat aiemmin suorittaneet ja hirviöistä, joita ne ovat aiemmin tappaneet.

Dragon’s Dogma ei ole kuitenkaan peli jokaisen makuun. Jokaista hyvää juttua kohti löytyy nimittäin jotain valittamista. Suurin valituksen aihe on valitettavasti pelin maailma itse. Kenties joku kuvaili Capcomin pelisuunnittajille Skyrimin kaltaisten open world –roolipelien yleisen idean ja nämä tajusivat siitä vain puolet? Tuloksena on kohtalaisen suuri maailma, jossa on kuitenkin valitettavan vähän sisältöä. Siinä missä Skyrimissä vuoren laelle ja tai niemen notkoon tiensä raivaava löytää aina jotain hauskaa ja palkitsevaa, Dragon’s Dogmassa siellä odottaa vain vuoren laki tai niemen notko.

Miikka Lehtonen

Lue koko arvostelu: Dragon’s Dogma (PS3, Xbox 360)

Dragon’s Dogma (PS3, Xbox 360)

Lainaus kolmannes mielipiteestä:

Pelin suuri pieni maailma hämmentää myös. Teoriassa lääniä riittää, mutta käytännössä oikeasti oleellisia paikkoja on vain muutama. Tuntuu myös siltä, että juoni töksähtää loppuun juuri, kun se on vasta oikeastaan pyörähtämässä käyntiin. Ensin haahuillaan ja sitten ollaankin jo lopputaistelussa. Ei, en unohtanut lopputekstien jälkeen avautuvaa sisältöä, se onkin sitten oma lukunsa.

Suurimman osan aikaa kaiken tämän antaa anteeksi peliin mahdutettujen mainioiden ideoiden vuoksi. Verkosta ladattavat seuralaiset on nerokkuutta lähestyvä tapa upottaa moninpelinomaisia piirteitä lähes puhtaaseen yksinpeliin. Taistelut suurikokoisia pomohirviöitä vastaan ovat paitsi näyttäviä, myös haastavia. Tosin ainakin kyklooppeihin kyllästyy aika nopeasti, kiitos liiallisen kierrättämisen.

Juho Anttila

Lue koko arvostelu: Dragon’s Dogma (PS3, Xbox 360)

Ghost Recon: Future Soldier (PC, PS3, Xbox 360)

Lainaus toisesta mielipiteestä:

Entäs moninpeli? Minulle se on ollut aina Ghost Reconeissa Se Juttu. Niinhän siinä kävi nytkin. Peliajasta leijonanosa kului nettitantereilla eikä loppua näy vieläkään, kunhan vain Ubisoft saisi oudot lagi- ja serveriongelmat kuriin. Moninpelin toimiessa meno on kuitenkin kivaa vaihtelua FPS-peleille ja pelin kolme hahmoluokkaa ovat sopivan erilaisia, tuoden nettiin vahvuuksien että heikkouksiensa ansiosta hieman taktiikkaakin.

Erityismaininta pitää antaa Gunsmith-ominaisuudelle, mikä nousee isoon ja merkitsevään osaan varsinkin moninpelissä. Oman hahmon leveleiden noustessa saa aina muutaman attachments-pisteen, millä saa aseisiinsa hommattua tähtäimiä, lippaita, piippuja, liipasimia yms. Vaihtoehtoja eri variaatioihin on Ubisoftin väittämän mukaan yli 20 miljoonaa, joten tämä on myös asefanaatikoille eräänlainen märkäuni. Eri kombinaatiot aseista ovat jo pienilläkin vaihteluilla riittävän erilaisia, joten testailua se vaatii – ja lisävarustepisteitä kuluu.

Kalle Laakso

Lue koko arvostelu: Ghost Recon: Future Soldier (PC, PS3, Xbox 360)

Lue myös

Arvostelupäivitys: Max Payne 3, Prototype 2, Resident Evil: Operation Raccoon City, The Witcher 2:Assassins of Kings Enhanced Edition

Juho tykkää Max Payne 3:n yksinpelistä – mutta moninpelikin oli jopa innovatiivinen

Domen arvosteluviikko 27/2012: Inversion, FIFA Street, Lego Batman 2, SBK Generations, The Walking Dead 2, The Secret World, Might & Magic…

Domen arvosteluviikko 26/2012: Game of Thrones, Lollipop Chainsaw, McPixel, Spec Ops, Ys Origin, Gears of War, iOS-pelit, Turtle Beach XP 400, Dwarf Fortress…

Kumpi?

Katso tilanne vastaamatta